SNUR: Justisminister Grete Faremo (Ap) deltar likevel ikke på lanseringen av kampanjen «Ta barnas parti» på Stortinget tirsdag på grunn av koblingen til Christoffer-saken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SNUR: Justisminister Grete Faremo (Ap) deltar likevel ikke på lanseringen av kampanjen «Ta barnas parti» på Stortinget tirsdag på grunn av koblingen til Christoffer-saken. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Faremo trekker seg fra boklansering

På grunn av koblingen til Christoffer-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Grete Faremo (Ap) deltar likevel ikke på lanseringen av kampanjen «Ta barnas parti» på Stortinget tirsdag på grunn av koblingen til Christoffer-saken.

Mandag ble saken mot Christoffers mor tatt opp til doms i Agder lagmannsrett.

Under kampanjestarten på Stortinget tirsdag formiddag skulle guttens mormor, Ragnhild Gjerstad, etter planen overrekke statsråden en revidert utgave av boken «Jeg tenker nok du skjønner det sjøl - historien om Christoffer».

Ifølge Aftenposten har flere av rettens aktører reagert negativt på dette, og antydet at det kan tolkes som at justisministeren har valgt side i en pågående straffesak.

Da Faremo i forrige uke takket ja til å åpne utstillingen «Hvis klær kunne fortelle» på Stortinget, ble hun også spurt om hun ville ta imot boka om Christoffer for å markere at kampanjen «Ta barnas parti» ble satt i gang. Justis- og beredskapsdepartementet var imidlertid ikke klar over koblingen mellom kampanjen og den pågående straffesaken.

- Grete Faremo er ikke kjent med at det samtidig skal lanseres en landsomfattende bokkampanje, og hun vil heller ikke delta i et opplegg knyttet til dette. Hun er aldri blitt forespurt om å være en del av kampanjen, sier pressevakt Tonje Torsgard i departementet til Aftenposten.

(NTB)