<strong>ØNSKER KLARHET:</strong> Grete Faremo er fornøyd med at Stortingets kontrollorgan er koblet inn i saken om PST-informanten Christian Høibø. Foto Jacques Hvistendahl /Dagbladet
ØNSKER KLARHET: Grete Faremo er fornøyd med at Stortingets kontrollorgan er koblet inn i saken om PST-informanten Christian Høibø. Foto Jacques Hvistendahl /Dagbladet Vis mer

Faremo vil ha klarhet om PST-informant

Stortingets kontrollorgan koblet inn i saken om PST-informanten Christian Høibø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Justisminister Grete Faremo (Ap) er fornøyd med at Stortingets kontrollorgan, EOS-utvalget, er koblet inn i saken om PST-informanten Christian Høibø.

- Jeg forutsetter at PST holder seg til instruksen, der det går klart fram at tilhørighet til en lovlig organisasjon ikke gir grunnlag for registrering. PSTs oppgave er å avverge voldelig ekstremisme, uansett hvor på den politiske skalaen den måtte opptre, sier Faremo.

Hun vil ikke spekulere om hvorvidt NRKs avsløring av PST-informanten gir grunnlag for påstander om politisk slagside og at venstreorienterte miljøer er mer utsatt for overvåking enn andre.

- Jeg ønsker klarhet i denne saken. Derfor er jeg glad for at EOS-utvalget skal ha kontakt med Politiets sikkerhetstjeneste, sier justisministeren.

EOS-utvalget ledes av tidligere Venstre-politiker og statsråd Eldbjørg Løwer. Utvalgets oppgave er å utøve kontroll med de hemmelige tjenestene på vegne av Stortinget.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer