ØNSKER KLARHET: Grete Faremo er fornøyd med at Stortingets kontrollorgan er koblet inn i saken om PST-informanten Christian Høibø. Foto Jacques Hvistendahl /Dagbladet
ØNSKER KLARHET: Grete Faremo er fornøyd med at Stortingets kontrollorgan er koblet inn i saken om PST-informanten Christian Høibø. Foto Jacques Hvistendahl /DagbladetVis mer

Faremo vil ha klarhet om PST-informant

Stortingets kontrollorgan koblet inn i saken om PST-informanten Christian Høibø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Grete Faremo (Ap) er fornøyd med at Stortingets kontrollorgan, EOS-utvalget, er koblet inn i saken om PST-informanten Christian Høibø.

- Jeg forutsetter at PST holder seg til instruksen, der det går klart fram at tilhørighet til en lovlig organisasjon ikke gir grunnlag for registrering. PSTs oppgave er å avverge voldelig ekstremisme, uansett hvor på den politiske skalaen den måtte opptre, sier Faremo.

Hun vil ikke spekulere om hvorvidt NRKs avsløring av PST-informanten gir grunnlag for påstander om politisk slagside og at venstreorienterte miljøer er mer utsatt for overvåking enn andre.

- Jeg ønsker klarhet i denne saken. Derfor er jeg glad for at EOS-utvalget skal ha kontakt med Politiets sikkerhetstjeneste, sier justisministeren.

EOS-utvalget ledes av tidligere Venstre-politiker og statsråd Eldbjørg Løwer. Utvalgets oppgave er å utøve kontroll med de hemmelige tjenestene på vegne av Stortinget.

(NTB)