- Faren (29) er rystet

Den siktede barnefaren (29) motsetter seg fengsling, men samtykker behandling i helsesinstitusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STEINKJER (Dagbladet): Den 29 år gamle mannen som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge på sin 15 måneder gamle sønn, framstilles nå for fengsling.

Ifølge sin forsvarer, Trond Peder Nilsen, nekter mannen straffskyld.

- Han er rystet og vil motsette seg fengsling, men samtykker til behandling i helseinstitusjon. Utfra de dokumentene jeg har fått er det politiet har tynt, og det er ingen skjellig grunn til mistanke, sier Nilsen til Dagbladet.

Mor også siktet 29-åringen ble pågrepet onsdag ettermiddag etter at en lege varslet politiet om sønnens død.

- Omstendighetene gjorde at legen på stedet varslet politiet, sa politistasjonssjef Snorre Haugdahl på en pressekonferanse.

FORSVARER: Forsvarer for den siktede mannen (29) Trond Peder Nilsen. Her sammen med politiadvokat Silje Valstad. Foto: Terje Næss / Dagbladet
FORSVARER: Forsvarer for den siktede mannen (29) Trond Peder Nilsen. Her sammen med politiadvokat Silje Valstad. Foto: Terje Næss / Dagbladet Vis mer

Mannen ble deretter siktet for legemsbeskadigelse med døden. I går ble også hans kone, en 26 år gammel kvinne, siktet i saken. Hun ble framstilt for fengsling klokka 12.00 i dag, og nektet også straffskyld.

- Hvordan reagerte din klient da han fikk vite at kona også var siktet?

- Han reagerte med vantro, og er sjokkert, sier farens forsvarer, trond Peder Nilsen til Dagbladet.

- Ingen klar dødsårsak Det er fremdeles ingen sikker dødsårsak etter barnedødsfallet i Nord-Trøndelag. Det opplyste politiet på en pressekonferanse klokka ni i dag.

- Et barn på 15 månder ble funnet død. Barnets far ble pågrepet og mor har status som vitne i saken. Politiet har med bistand fra Kripos etterforsket saken bredt. Det foreligger ingen obduksjonsrapport, men hovedtrekkene er kommunisert til politiet. Foreløpig svar er at det ikke er noen sikker dødsårsak. Det var på bakgrunn av etterforskning at også mor ble siktet i saken, sier lensmann Gunnar A. Solli ved Leksvik og Iderøy.

FORELDRE SIKTET:  Det var en lege som varslet politiet om funn av et dødt barn i Leksvik kommune onsdag. Begge foreldrene er nå siktet i saken. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
FORELDRE SIKTET: Det var en lege som varslet politiet om funn av et dødt barn i Leksvik kommune onsdag. Begge foreldrene er nå siktet i saken. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer

- Det er flere mulige dødsårsaker. Sammenholdt med opplysningene som er innhentet i avhør er det veldig mange spørsmål i så måte. Det er en sum av obduksjonsrapporten og øvrige opplysninger, sier påtaleleder Sigbjørn Bjerkem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer