Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Faren (37) knivstakk jenta (2) mens moren bar henne i sine armer

Tirsdag starter den fem uker lange rettssaken i Oslo tingrett.

BARNEDRAP: En 37 år gammel mann møter tirsdag i Oslo tingrett, tiltalt for blant annet drap på sin egen datter (2) på Ellingsrud i mai 2014. Mannen nekter straffskyld. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BARNEDRAP: En 37 år gammel mann møter tirsdag i Oslo tingrett, tiltalt for blant annet drap på sin egen datter (2) på Ellingsrud i mai 2014. Mannen nekter straffskyld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt klokka 16.30 på ettermiddagen den 23. mai for to år siden, fikk politiet flere meldinger om bråk i en leilighet på Ellingsrud i Oslo.

Da de ankom stedet var det et tragisk syn som møtte dem; ei to år gammel jente var drept.

Tirsdag neste uke starter rettssaken mot mannen som politiet og påtalemyndighetene mener er skyld i jentas død. Tiltalte - en 37 år gammel afghaner - er jentas egen far.

- Han nekter straffskyld etter tiltalen, sier 37-åringens forsvarer, advokat Espen Wangberg til Dagbladet.

Flere skadd Ifølge tiltalen skal 37-åringen ha stukket datteren flere ganger med kniv mens hun ble båret på morens arm. Det ene stikket var dødelig, og jenta døde etter kort tid av forblødning.

Mannen er i tillegg til dette, tiltalt for å ha knivstukket to andre familiemedlemmer og en mann med relasjon til familien.

Alle overlevde - en av dem takket være rask medisinsk behandling.

Det var mange personer involvert i slagsmålet, som fikk den dødelige utgangen for to-åringen.

NEKTER STRAFFSKYLD: Den tiltalte mannen nekter straffskyld etter tiltalen, opplyser hans forsvarer overfor Dagbladet. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NEKTER STRAFFSKYLD: Den tiltalte mannen nekter straffskyld etter tiltalen, opplyser hans forsvarer overfor Dagbladet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Det kom en bil med folk, og etter det startet bråket, sa et vitne til Dagbladet samme kveld som drapet skjedde.

- Jeg så at en kvinne kom løpende med barnet og la det på gressplenen. De holdt fortsatt på å slåss mens hun kom nedover mot garasjen med barnet. Ambulansen var her veldig fort, fortsatte vitnet.

- Jeg kom hjem fra moskeen. Sønnen min møtte meg i døra. Utenfor på området var det ei dame i blodig kjole som sto og ropte etter hjelp, fortalte en annen nabo, som også sa at han hadde tatt kniven fra en av de involverte i slåsskampen.

- Han ble holdt av andre personer. Jeg gikk bort og brøt opp armen hans og løsnet kniven, sa vitnet til Dagbladet.

Fem uker Den tiltalte 37-åringen skal ha slått sin samboer en rekke ganger i ansiktet slik at blant annet nesen knakk mens det to år gamle barnet var til stede, ifølge tiltalen.

Han har sittet i varetekt siden pågripelsen i mai for snart to år siden. Han har i løpet av denne tida gjennomgått en rettspsykiatrisk undersøkelse, der det i november i fjor framkom at mannen er strafferettslig tilregnelig - og med det kan idømmes fengselsstraff.

Det er satt av fem uker til behandlingen av saken i Oslo tingrett.

BARNEDØD: Den to år game jenta døde etter knivstikkene hennes far, ifølge tiltalen, påførte henne. 
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BARNEDØD: Den to år game jenta døde etter knivstikkene hennes far, ifølge tiltalen, påførte henne. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!