Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Faren ba retten om å benåde sin datters overgriper. Så tok han en grusom hevn

- Beboerne hørte ham skrike og fant ham blodig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I april 2014 ble en 17 år gammel gutt i Muktsar-distriktet i delstaten Punjab i India, tatt på fersken av en mor som oppdaget ham i å forgripe seg på hennes sju måneder gamle datter.

Tenåringen ble arrestert og plassert på institusjon i påvente av at saken skulle komme opp i retten, men under den innledende høringen to år seinere, 19. april i år, fortalte jentas far at han hadde tilgitt den unge overgriperen, og krevde bare erstatning mot at tenåringen fikk en lavere straff, skriver the Indian Express.

I retten sa den lille jentas far at han vill legge alt bak seg, og til og med kjøre gutten hjem til landsbyen hvor de begge bodde. Tilgivelsen ble utslagsgivende, og retten slapp 17-åringen fri samme dag.

Men på vei hjem fra retten på motorsykkel var ikke unggutten klar over at jentas far derimot hadde helt andre planer enn å benåde han.

Tok fram macheten Halvveis unna landsbyen stoppet faren motorsykkelen, dro 17-åringen av sykkelen og bandt han fast til et tre. Deretter tok han fram en machete og hogget av begge hendene på den unge overgriperen.

Etter at hevnen var fullbyrdet tok mannen fatt i motorsykkelen og kjørte derfra, mens tenåringen ble liggende blodig igjen.

- Noen beboere i nærheten hørte ham skrike og fant han blodig, sier til politiinspektør Swapan Sharma til the Indian Express.

Den lille jentas far er fortsatt er på rømmen, og tilstanden til gutten blir beskrevet som kritisk, ifølge avisa.

Torturerte datterens overgriper Dette er ikke første gang en indisk far har tatt loven i sine egne hender. I 2014 fikk en far vite om at hennes 14 år gamle datter hadde blitt voldtatt av en gift mann i nabolaget.

Naboen ble invitert over til jentas far på middag som sa at han hadde noe han måtte snakke med ham om.

Etter å ha spist ble 45-åringen overmannet og bundet fast til en stol. Etter først å ha blitt torturert med rødglødende tenger mot kjønnsorganet, skal jentas far ha kvalt ham, ifølge the Indian Express.

Gjengvoldtatt og drept De siste åra har det blitt satt et langt større fokus på den seksualiserte volden i verdens nest mest folkerike nasjon.

Saken som nok har skapt sterkest reaksjoner de siste åra var da den 23 år gamle studenten Jyoti Singh døde etter at hun ble gjengvoldtatt i over 40 minutter på en buss i New Delhi. 

Mukesh Singh, Vinay Sharma, Akshay Thakur og Pawan Gupta ble i etterkant dømt til døden, for det kaldblodige drapet.

Gjengvoldtekten og drapet skapte avsky over hele India og førte til flere uker med demonstrasjoner mot seksualisert vold og for styrking av kvinnenes rettigheter.

I 2013 ble åtte indiske menn pågrepet for å ha gruppevoldtatt fire skolejenter. Noen måneder tidligere var ei fem år gammel jente blitt voldtatt av en nabo.

De mange voldtektssakene i landet har også hatt konsekvenser for turismen. Antallet kvinnelige turister sank med 35 prosent i månedene etter voldtekten av studenten, ifølge en undersøkelse.

I enkelte indiske byer er det egne tog for kvinner, for at de skal slippe trakassering, uønsket atferd og overgrep.

India har de siste åra vedtatt strengere straffer for både seksuelle overgrep, men også blotting og forfølgelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!