Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Faren ba sønnene drepe meg

Arshad Mahmood (34) hevder at faren til de to guttene som forsøkte å drepe ham, hadde gitt ordre om at han skulle skytes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet møtte seint i går kveld Arshad Mahmood i en villa utenfor Oslo sentrum.

34-åringen er sliten og tydelig preget av at det bare er noen få dager siden to unge menn forsøkte å drepe ham.

Sammen med Mahmood er åtte-ni andre menn av pakistansk opprinnelse til stede i eneboligen. De er ikke i tvil om hvem som har ansvaret for drapsforsøket.

Faren til de to som er varetektsfengslet for drapsforsøket, får det hele og fulle ansvaret.

- Jeg hadde vært på Gardermoen for å sende ungene mine til Pakistan. Idet jeg kommer ut av avgangshallen ser jeg plutselig de to, som forsøker å gjemme seg bak en bil. Da er det for seint. De skyter. En har pistol, den yngste en revolver. Fra to-tre meters hold skyter de. 19-åringen som har revolveren, treffer meg i hodet, mens jeg forsøker å flykte inn i avgangshallen, forteller Mahmood.

Seks skudd blir avfyrt. Fire av skuddene bommer. Et av skuddene streifer venstrearmen til 34-åringen, mens det siste skuddet borer seg inn i hodet hans.

Skulle drepes

- De skjøt for å drepe meg. Årsaken er at de tror at jeg har banket opp faren deres, Muhammed Akhtar Raja. Det er bare tull, hevder Mahmood.

- Du er dømt for å ha mishandlet ham...

- Jeg er uskyldig dømt. De to som skjøt meg, har jeg vært som en onkel for. Det som har skjedd, har ingenting med A-gjengen, B-gjengen eller andre gjenger å gjøre.

- Dette dreier seg om noe helt annet. Jeg var en av gutta i Young Guns, en gjeng som Muhammed Akhtar Raja var Gudfar for. Han har fått det for seg at det var jeg som overfalt ham. Derfor forsøker han å få meg drept. Jeg har aldri tidligere møtt en så hevngjerrig person. Jeg vet det var Raja som sendte sønnene for å drepe meg.

- Du er likevel dømt for å ha overfalt ham ?

- Ja, jeg ble dømt til fire års fengsel, men det var ikke meg. Han tror det var meg, men jeg hadde ikke noe med overfallet å gjøre.

Hevn

- Kommer du og dine venner til å hevne drapsforsøket?

- Jeg er veldig skeptisk til rettsvesenet. Jeg ble uskyldig dømt. Men gjør politiet og rettsvesenet jobben sin, så er det greit. Da vil dette ikke bli hevnet, sier Arshad Mahmood.

34-åringen frykter at de to brødrene som forsøkte å drepe ham, skal gå fri.

- Da jeg lå på sykehuset, ba jeg politiet om beskyttelse. Det fikk jeg ikke. Derfor våget jeg ikke å bli.

- Nå har også Muhammed Akhtar Raja bedt om politibeskyttelse...

- Det er bare et skittent spill. Det er han som forsøker å drepe meg, sier Mahmood.

- Hvordan kan du være så sikker på at det er faren til de to brødrene som står bak drapsforsøket?

- Vi vet at gutta umiddelbart etter skuddene ringte og fortalte faren at de hadde skutt meg. Vi vet at han hadde gitt ordre om at jeg skulle drepes.

- Men du er selv kriminell og tilhører den fryktede A-gjengen?

- Det er bare tull. Jeg var en av gutta i Young Guns, jeg ble skapt av gudfaren i gjengen, Muhammed Akhtar Raja. USA skapte Osama bin Laden. Muhammed Akhtar Raja skapte Young Guns. Jeg var en av gutta i gjengen hans.

- Politiet må rydde opp

- Hvordan visste brødrene at du var på Gardermoen?

- En av vennene deres så meg, og ringte og tipset dem. Jeg vet hvem som ringte. Jeg så ham i avgangshallen.

- Du nekter for at dere skal hevne drapsforsøket. Er det troverdig?

- Jeg kan ikke gå ut. Jeg vet ikke hvem som forsøker å drepe meg neste gang. Brødrene kjenner jeg. Neste gang kommer det vel noen andre som er betalt for å drepe meg. Men nå setter vi vår lit til at politiet og rettsvesenet rydder opp.

En av Arshad Mahmoods nære venner griper inn og sier:

- Vi er redde for at de to guttene slipper unna. Nå har politiet mulighet for å ordne opp. Nå må det norske rettssystemet vise oss at det fungerer.

SKUTT I HODET: - Den ene kula traff meg i hodet. Brødrene forsøkte å drepe meg, og de handlet på oppdrag fra faren sin, sier Arshad Mahmood.
«Gudfaren»: Muhammed Akhtar Raja.