Studenter brutalt drept:

Faren bryter tausheten

13. november ble fire amerikanske studenter brutalt drept i en småby i Idaho. Nå uttaler faren til en av de avdøde seg.

USIKKER: Tre uker etter drapet har politiet enda ikke navngitt en mistenkt Foto: Politiet/Handout
USIKKER: Tre uker etter drapet har politiet enda ikke navngitt en mistenkt Foto: Politiet/Handout Vis mer
Publisert

Et brutalt massedrap av studenter ved University of Idaho ryster USA.

13. desember ble de fire studentene Kaylee Goncalves (21), Madison Mogen (21), Xana Kernodle (20) og Ethan Chapin (20) funnet døde sengene sine i studentleiligheten de bodde i.

Faren til drepte Kaylee Goncalves sier til tv-kanalen Fox News at han tror at gjerningspersonens egentlige mål var hans datter og venninnen, Madison Mogen.

- Det var et målrettet drap, jeg får ikke lov av politiet å si om det var dattera mi eller hennes venninne som var det planlagte offeret, men det var en av dem, sier faren til Fox News.

Ifølge New York Post mener politiet at den mistenkte har kommet seg inn i studenthjemmet gjennom en dør i andre etasje. Deretter har gjerningspersonen drept Kaylee Goncalves og Madison Mogen, som sov i samme seng.

Steven Goncalves mener at det er åpenbart at venneparet var de tiltenkte ofrene, fordi de ble drept i senga i tredje etasje selv om gjerningspersonen kom inn gjennom en skyvedør i andre etasje.

ÅSTED: Politiet har sperret av huset studentene bodde sammen i, og som de ble brutalt drept i. Foto: Ted S. Warren/AP
ÅSTED: Politiet har sperret av huset studentene bodde sammen i, og som de ble brutalt drept i. Foto: Ted S. Warren/AP Vis mer

- Jeg ser ikke hvorfor personen som drepte dem måtte gå opp i tredje etasje, når han kan gå ut og inn gjennom skyvedøra, sier Goncalves til Fox News.

Ifølge The Independent har politiet gått gjennom over 1000 tips, gjort over 150 avhør og samlet svært mye bevismateriale.

Ingen har så langt ledet dem nærmere en mistenkt.

- Vi sjekker alle ledetråder, sa politisjef James Fry i Moscow.

Ifølge rettsmedisineren er det sannsynlig at de avdøde studentene sov da de ble angrepet.

Noen av dem hadde imidlertid tegn som kan tyde på at de forsøkte å forsvare seg selv da de ble knivstukket flere ganger.

- Målrettet

New York Post skriver at etterforskerne i utgangspunktet trodde at kjæresteparet Xana Kernodle og Ethan Chapin, som ble knivstukket til døde, var de planlagte ofrene. Seinere trakk politiet tilbake sin hypotese, og sa at de ikke visste om ofrene var mål for gjerningspersonen.

- Det var overlevende her. Og, basert på bevis på åstedet - mener etterforskerne at dette var en målrettet hendelse, sa politisjef Fry.

Den opprørte faren sier til Fox News at hvis man ser på det hele bildet er det klart at dattera og venninnen hennes er de tiltenkte ofrene.

- Det ser ut som at gjerningspersonen ikke har gått lenger ned enn til andre etasje. Vi vet ikke det helt sikkert, men vi vet at han gikk oppover. Så logisk sett var det et valg gjerningspersonen tok basert på hvem han ville ta, påpeker Goncalves.

To andre studenter som bodde i leiligheten sov seg gjennom hendelsen og varslet politiet.

De har uttalt seg for to dager siden offentlig om tragedien. Det gjorde de i et brev som ble lest opp på en vake fredag, skriver ABC News.

«De lyste alle opp ethvert rom de gikk inn i og var gaver til denne verden. Hver eneste dag ønsker jeg at jeg kunne gi dem alle en siste klem og si hvor mye jeg elsket dem», sa en av romkameratene i brevet som ble lest opp av en pastor.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer