Norsk statsborger dømt til døden

- Faren din skal skytes lørdag

Familien til den dødsdømte norske statsborgeren Saad Jidre, har fått beskjed om at han skal henrettes lørdag.

DØDSDØMT: Saad Jidre sitter fengslet i piratfengselet i Hargeisa. Familien hans i Norge fikk i dag beskjed om at han skal henrettes lørdag. Foto: Katharine Houreld / AP Photo
DØDSDØMT: Saad Jidre sitter fengslet i piratfengselet i Hargeisa. Familien hans i Norge fikk i dag beskjed om at han skal henrettes lørdag. Foto: Katharine Houreld / AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Saad Jidre (54) ble onsdag dømt til døden i Somaliland. Familien til Jidre i Norge, fikk i dag melding om at han skal henrettes ved skyting lørdag.

- Det var familien som fikk beskjed fra hovedstaden Hargeisa, om at faren skal henrettes lørdag, forteller Saad Jidres norske bistandsadvokat, Farid Bouras i Advokatfirmaet Elden.

Bouras har i dag sendt e-post til utenriksminister Ine Eriksen Søreide. I e-posten ber han den norske regjeringen gjøre det de kan for å få stoppet en mulig henrettelse av Saad Jidre, som har vært norsk statsborger siden 1995.

Orienterer presidenten

- Jeg har vært i direkte kontakt med utenriksminister Yasin Haji Mohamoud i Somaliland. På telefon nå i ettermiddag, bekreftet utenriksministeren at han kjenner saken, sier Farid Bouras til Dagbladet.

- Han var ikke kjent med at Saad Jidre skulle henrettes nå, og lovet at han skulle orientere presidenten i Somaliland, Muse Bihi Abidi om saken. Samtidig forsikret utenriksministeren at Saad Jidre skal få sin anke behandlet, sier bistandsadvokat Farid Bouras.

Usikker

Til tross for at utenriksministere Mohamoud nærmest garanterte at Saad Jidre ikke skal skytes lørdag, er Farid Bouras usikker på hva som skjer i Somaliland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer