Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Faren er «knust og sjokkert» over det hun har gjort

Låst seg inne i leiligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre av de fire som var involvert i terrorangrepene i Frankrike i forrige uke ble drept i politiaksjoner på fredag, men én, Hayat Boumeddiene, er fortsatt på frifot.

Den engelske avisa Daily Mail skriver i natt at faren til den etterlyste 26-åringen meldte seg for politiet kort tid etter at bildet av henne og ektemannen begynte å sirkulere da en politikvinne ble skutt.

De skriver også at han er både «sjokkert og knust» over datterens involvering i terrorhandlingene, og naboene forteller at han har låst seg selv inne i leiligheten sin.

Da han snakket med politiet på fredag gjorde han det klart at han ikke visste noe om hva datteren planla. Han var gjennom flere forhør, men ble ikke arrestert.

I Syria Man trodde lenge at Hayat Boumeddiene var sammen med ektemannen Amedy Coulibaly under den dramatiske gisselsituasjonen i kosher-butikken i Paris, men etterhvert viste det seg at hun hadde forlatt landet tidligere.

En fransk politikilde opplyste lørdag til Dagbladet at hun dro til Tyrkia den 2. januar, før hun dagen etter fortsatte til Syria.

Fransk politi skal ha fått disse opplysningene etter et tett samarbeid med tyrkiske myndigheter og hun skal ha blitt fanget opp av flere overvåkningskamera.

Der stopper foreløpig alle spor.

Tette bånd Coulibaly og ettersøkte Boumeddiene giftet seg ifølge Le Monde i 2009, i en religiøs seremoni. 

Politi-bildene som er frigitt av Hayat Boumeddiene, viser henne med utslått hår. Men hun skal den siste tiden ha gått med håret tildekket. 

Boumeddienes kjæreste Coulibaly var venn med den yngste av de to terrorbrødrene som skal ha utført angrepet mot Charlie Hebdo onsdag. De to skal ha møttes i fengselet Fleury-Mérogis i 2005 eller 2006. 

Franske myndigheter har opplyst at Boumeddiene skal ha hatt 500 telefonsamtaler med den yngste brorens kone i fjor. 

De mener derfor det var et tett bånd mellom de to parene.
Lik Dagbladet på Facebook.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media