Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Faren etter sønnens overgrepsdom: - Stiv pris å betale for 20 minutters handling

Vekker oppsikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brock Turner (20), en tidligere student ved Stanford University, ble forrige uke dømt til seks måneders fengsel, etter å ha forgrepet seg på en bevisstløs kvinne.

Den 20 år gamle studenten og svømmetalentet sluttet på skolen i fjor, skriver The Guardian.

To studenter skal ha vært vitne til at 20-åringen lå oppå en kvinne i sammenheng med en fest holdt av Kappa Alpha-brorskapet.

«Du kjenner meg ikke, men du har vært inni meg» Politiet, som seinere ankom stedet, skal ha uttalt at hun ikke responderte, var delvis avkledd, og at alkoholnivået i blodet var tre ganger så høyt som den lovlige grensen for å kunne kjøre bil. 

Offeret selv uttalte seg i retten, og brevet hun leste opp, ble ettertid offentliggjort av statsadvokaten.

«Hvis det er greit, kommer jeg i hovedsak til å rette denne uttalelsen direkte mot den tiltalte. Du kjenner ikke meg, men du har vært inni meg, og det er derfor vi er her i dag», startet hun.

Hun går så gjennom hendelsesforløpet, slik hun har fått det gjenfortalt av dem rundt seg, og hvordan hun opplevde dagene som fulgte.

«Du sa at verken du eller jeg kunne ta de beste avgjørelsene fordi vi var fulle. Alkohol er ingen unnskyldning. Er det en faktor? Ja. Men alkohol var ikke den som kledde av meg, fingret meg og dro hodet mitt langs bakken, nesten helt naken. At jeg drakk for mye, er en amatørfeil jeg innrømmer at jeg gjorde, men det er ikke straffbart. Alle i dette rommet har opplevd en kveld hvor de angrer på å ha drukket for mye. Å angre på å drikke er ikke det samme som å angre på seksuelt overgrep. Vi var begge fulle, forskjellen er at jeg ikke tok av deg buksene og undertøyet, at jeg ikke tok på deg på en uanstendig måte og løp avgårde. Det er forskjellen.»

Offeret avsluttet med å støtte jenter som har havnet i liknende situasjoner.

«Og til slutt, til jenter overalt, jeg står sammen med dere. På netter hvor dere føler dere alene, står jeg sammen med dere. Når folk tviler på dere eller avfeier dere, står jeg sammen med dere. Jeg kjemper for dere hver eneste dag. Så aldri gi opp kampen, jeg tror på dere.»

Uttalelsen har gått viralt etter at den ble lagt ut i etterkant av rettssaken torsdag forrige uke.

Mener det har ødelagt sønnens liv Seinere delte Michele Dauber, jussprofessor ved Stanford University, en uttalelse som skal komme fra Dan Turner, tiltaltes far, på Twitter.

Der skriver han blant annet sønnens «liv har blitt totalforandret for alltid på grunn av hendelsene».

«Disse dommene har brutt ham ned og knust både ham og familien på så mange måter. Livet hans kommer aldri til å bli som han drømte om og jobbet så hardt for å oppnå. Det er en stiv pris å betale for en 20 minutters handling, i hans over 20 år lange liv».

Videre skriver han at sønnen ønsker å opplyse andre studenter om alkohol og farene det kan bringe med seg.

- Utgjør ikke fare Uttalelsen ble ifølge Huffington Post sendt dommer i saken, Aaron Persky, før dommen falt torsdag. Faren skal også ha lest opp uttalelsen i retten.

Flere har i ettertid påpekt at straffen er lav, sammenliknet med Californias lover, hvor man kan sende overgrepsdømte i fengsel med minstetid på to til tre år.

Årsaken skal være mannens alder og fravær av kriminelt rulleblad.

- En fengselsstraff kommer til å gjøre sterkt inntrykk på ham. Jeg tror ikke han kommer til å utgjøre fare for noen andre, sa dommer Aaron Perksy om straffen.

PRESTISJEUNIVERSITET: Stanford University i California er betraktet som ett av USAs prestisjeuniversitet. Foto: Pixtal
PRESTISJEUNIVERSITET: Stanford University i California er betraktet som ett av USAs prestisjeuniversitet. Foto: Pixtal Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!