Faren for melkemangel definitivt over

Meieristreiken ble avblåst sent fredag kveld, og dermed er faren for melkemangel i butikkene definitivt over. Partene i meierikonflikten ble enige om et generelt lønnstillegg for meierifunksjonærene på 325 kroner per måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lønnsavtalen Handel og Kontor og Landbrukets Arbeidsgiverforening (LA) kom fram til ved 22.45-tida fredag, garanterer også et lokalt månedlig lønnstillegg på 245 kroner fra 1. januar 2000, opplyser forhandlingssjef Ola Arnstad i Landbrukets Arbeidsgiverforening til NTB.

En del av de 250 som har vært i streik, går tilbake på jobb lørdag, og resten mandag. Arnstad sier at samtlige meierier vil være i normal drift igjen mandag.

Etter bruddet i meklingen midnatt natt til onsdag, drøyde det ikke lenger enn til fredag ettermiddag før partene igjen trådte sammmen og til slutt klarte å forhandle fram en løsnijng.

Informasjonssekretær Martin Steen i Handel og Kontor uttrykte at han var mellomfornøyd etter at løsningen var et faktum.

- Forhandlingene har vært tøffe, og jeg konstaterer at vi kom så langt som vi gjorde i denne omgang. Men jeg vil si at streiken har fungert, vi er fornøyd med at vi ga 25 øre i forhold til vårt opprinnelige krav, mens arbeidsgiver måtte strekke seg 1 krone og 10 øre i forhold til det opprinnelige tilbud de kom med, sier Martin Steen i Handel og Kontor til NTB.

LAs forhandlingsleder Ola Arnstad sier at man gjennom avtalen er enige om at årslønnsveksten i 1999 oppfyller intensjonene i Arntzen-utvalgets innstilling.

- Samtidig er det sikret et lokalt lønnstillegg for funksjonærene neste år, sier Arnstad.

(NTB)