Faren for regjeringskrise øker

Faren for at gasskraftverk-saken kan ende i regjeringskrise økte i ettermiddag. Årsaken er et forslag fra Høyre og Ap som skjerper instruksen til regjeringen i gasskraftsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Stortinget ble forslaget i kveld karakterisert som et mistillitsforslag. De to partiene legger fram forslag som pålegger regjeringen snarest, og senest innen 1. juni å komme tilbake med forslag til endring i forurensningsloven dersom det er nødvendig for å rydde vei for gasskraftverk basert på dagens teknologi.

Hensikten med forslaget, som ble presentert onsdag kveld, er å avskjære muligheten for at gasskraftoppgjøret i Stortinget torsdag utarter til et rent juridisk oppoppgjør.

Mindre handlingsrom - Forslaget begrenser Kjell Magne Bondeviks handlingsrom betydelig, slår Frp-formannen Carl I. Hagen fast overfor NTB. Hagen sier at det er en betydelig kamel å svelge dersom Bondevik aksepterer forslaget fra Ap og Høyre.

SVs leder Kristin Halvorsen sier hun er svært overrasket over at Ap går i spann med Høyre og åpner for å endre forurensningsloven.

- Situasjonen er mer dramatisk for regjeringen nå. Statsminister Kjell Magne Bondeviks handlingsrom er mindre, sier Halvorsen.

(NTB)