FUNNET DØD: Over to uker etter at hun forsvant, ble tre år gamle Sherin Mathews funnet død. Nå endrer faren til jenta forklaringen sin, og innrømmer at han var til stede da jenta døde. Foto: Richardson Texas Police Department via AP / NTB Scanpix
FUNNET DØD: Over to uker etter at hun forsvant, ble tre år gamle Sherin Mathews funnet død. Nå endrer faren til jenta forklaringen sin, og innrømmer at han var til stede da jenta døde. Foto: Richardson Texas Police Department via AP / NTB ScanpixVis mer

Faren innrømmer å ha vært der da Sherin (3) døde

Har endret forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da tre år gamle Sherin Mathews forsvant 7. oktober, forklarte adoptivfaren at han hadde satt henne utenfor huset som straff for at hun ikke ville drikke melken sin klokken tre om natten. Han skal så ha fortalt at jenta var borte når han kom tilbake.

Nå har Wesley Mathews endret sin forklaring, og innrømmer at han var til stede da jenta døde. Det kommer frem i politiets egne avhørslogger:

«Den 23. oktober kom Wesley Mathews og hans advokat til politiet frivillig for et avhør. Wesley Mathews opplyste om at han forsøkte å få datteren til å drikke melken sin i garasjen, men at hun ikke ville. Etter hvert begynte hun å drikke melken, og Wesley Mathews assisterte henne fysisk. Den tre år gamle jenta begynte å kveles. Hun begynte å hoste og fikk problemer med å puste. Etter hvert kunne ikke Wesley Mathews kjenne jentas puls, og antok at hun var død» står det i loggen.

Wesley Mathews skal så ha innrømmet å ha flyttet sin døde datters kropp bort fra området.

Utelukker ikke flere arrestasjoner

Moren til barnet og sykepleier ved Dallas barnesykehus, Sini Mathews, skal ha forklart politiet at hun sov da det skjedde, noe også Wesley selv skal ha sagt under avhørene. Politiet utelukker likevel ikke flere arrestasjoner i saken, skriver NBC.

- Vi vil at alle skal forstå at dette er en pågående etterforskning, og at det vi finner ut kan føre til flere arrestasjoner eller endring av siktelsen, sier etterforsker Kevin Perlich til Dallas News.

Paret har også en annen datter, som forøvrig ikke er adoptert. Den fire år gamle jenta blir nå holdt i fosterhjem til barnevernet har fått undersøkt saken.

Motsigende forklaringer

Den nye forklaringen strider i mot farens opprinnelige forklaring til politiet. Den 10. oktober sa Mathews til politiet at han ikke hadde sett jenta siden hun forsvant. Han skal så ha vist en av etterforskerne stedet han sist så henne, og dessuten ha sagt til en annen etterforsker at han hadde sett prærieulver i området.

Mathews ble arrestert for å ha satt barnet sitt i fare, men slapp ut mot kausjon samme dag. Etter forklaringsendringen er han igjen arrestert.

Om han blir funnet skyldig kan Wesley Mathews bli dømt til alt fra fem til 99 år i fengsel.