Faren kastet seg over sønnen da 13-åringen angrep fosterbarnet (3)

Faren skal ha forsøkt å stanse drapet på Stord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Faren kastet seg over sønnen da 13-åringen angrep familiens tre år gamle fosterbarn i Sagvåg på Stord klokka 16.56 i torsdag ettermiddag.

Gutten gikk til angrep på fosterbarnet helt uten forvarsel. Volden skjedde helt plutselig mens de lekte ute sammen.

En representant fra barnevernet var også på rutinebesøk da treåringen ble drept.

Gikk imellom Selv om det var vitner til hendelsen, var det ikke mulig å reagere raskt nok til at angrepet kunne avverges. Da 13-åringens far kastet seg over sønnen, ble han selv angrepet, ifølge VG.

- Han gikk imellom. Det er derfor han er skadet, opplyser forsvarer Kjell Steinbø til avisa.

Faren ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus, men det er nå klart at kom fra hendelsen med lettere skader.

- Det var fem personer på åstedet da dette skjedde. Fire av dem var i familie. Offeret er et fosterbarn, mens gjerningsmannen var et biologisk barn av 45-åringen som ble skadd og fraktet til Haukeland universitetssykehus, sier lensmann Bernt Norvalls til Dagbladet.

Har erkjent 13-åringen har vedkjent seg voldshandlingen mot gutten. Siden gutten er under kriminell lavalder, er det nå helsevesenet og barnevernet som følger han videre opp.

- Politiet har ingen historikk eller kjennskap til denne adressen fra tidligere. Den femte personen som var tilstede var en person fra barnevernet som var på rutinebesøk i dette hjemmet, sier Norvalls.

Det er også kjent at Fylkesmannen i Hordaland har startet tilsyn med barnevernet etter at de ble kjent med drapet på Stord.

TRAGEDIE: Blomster og lys er satt ut ved huset der en tre år gamle gutt ble drept av sin 13 år gamle fosterbror. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TRAGEDIE: Blomster og lys er satt ut ved huset der en tre år gamle gutt ble drept av sin 13 år gamle fosterbror. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer