Faren nektet å hente sin døde sønn etter Orlando-massakren. Skammet seg over at han var homofil

Utbredt homofobi i de latinske miljøene.

49 DØDE: 49 mennesker mistet livet da Omar Mateen gikk til angrep inne på homseklubben Pulse i Orlando. Bare 48 av de døde ble hentet av sin nærmeste familie. Foto: AP Photo/Chris O'Meara/NTB Scanpix
49 DØDE: 49 mennesker mistet livet da Omar Mateen gikk til angrep inne på homseklubben Pulse i Orlando. Bare 48 av de døde ble hentet av sin nærmeste familie. Foto: AP Photo/Chris O'Meara/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 49 personer ble skutt og drept da Omar Mateen åpnet ild på homseklubben «Pulse» i Orlando den 12. juni.

Mateen ble selv drept av politiet i angrepet.

Hele verden tok del i minnemarkeringer etter terroraksjonen. De døde ble hedret og stedt til hvile av sine nærmeste, men bare 48 av 49 ofre ble hentet av familien.

Orlando Latino skriver at faren til en av de døde ikke ville hente liket til sønnen fordi han var homofil, og at han skammet seg.

Etter mye overtalelse ble levningene overlatt til andre familiemedlemmer i Orlando-området, som så sørget for en skikkelig begravelse.

Homofobi

Avisa skriver videre at dette er nok et bevis på at det fremdeles eksisterer utbredt homofobi i de latinske miljøene - spesielt i Puerto Rico.

Et eksempel på dette er at det tok ti måneder fra USAs høyesteretts kjennelse om at ekteskap mellom to personer av samme kjønn var tillatt, til dette ble implementert her.

I 2014 viste en undersøkelse at 72 prosent av landets protestantiske befolkning var imot homofiles rett til ekteskap

The Advocate trekker paralleller tilbake til AIDS-epidemien som tok livet av mange homofile på 1980- og 1990-tallet da «utallige unge homofile menn døde, og familiemedlemmer nektet å ta vare på levningene av 'sine kjære'».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer