49 DØDE: 49 mennesker mistet livet da Omar Mateen gikk til angrep inne på homseklubben Pulse i Orlando. Bare 48 av de døde ble hentet av sin nærmeste familie. Foto: AP Photo/Chris O'Meara/NTB Scanpix
49 DØDE: 49 mennesker mistet livet da Omar Mateen gikk til angrep inne på homseklubben Pulse i Orlando. Bare 48 av de døde ble hentet av sin nærmeste familie. Foto: AP Photo/Chris O'Meara/NTB ScanpixVis mer

Faren nektet å hente sin døde sønn etter Orlando-massakren. Skammet seg over at han var homofil

Utbredt homofobi i de latinske miljøene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 49 personer ble skutt og drept da Omar Mateen åpnet ild på homseklubben «Pulse» i Orlando den 12. juni.

Mateen ble selv drept av politiet i angrepet.

Hele verden tok del i minnemarkeringer etter terroraksjonen. De døde ble hedret og stedt til hvile av sine nærmeste, men bare 48 av 49 ofre ble hentet av familien.

Orlando Latino skriver at faren til en av de døde ikke ville hente liket til sønnen fordi han var homofil, og at han skammet seg.

Etter mye overtalelse ble levningene overlatt til andre familiemedlemmer i Orlando-området, som så sørget for en skikkelig begravelse.

SE DEN GRIPENDE VIDEOEN: CNNs Anderson Cooper var på gråten da han leste opp navnene på de omkomne etter massedrapet på nattklubben i Orlando. Underveis i det direktesendte innslaget må han ta seg sammen flere ganger. Video: CNN Vis mer

Homofobi

Avisa skriver videre at dette er nok et bevis på at det fremdeles eksisterer utbredt homofobi i de latinske miljøene - spesielt i Puerto Rico.

Et eksempel på dette er at det tok ti måneder fra USAs høyesteretts kjennelse om at ekteskap mellom to personer av samme kjønn var tillatt, til dette ble implementert her.

I 2014 viste en undersøkelse at 72 prosent av landets protestantiske befolkning var imot homofiles rett til ekteskap

The Advocate trekker paralleller tilbake til AIDS-epidemien som tok livet av mange homofile på 1980- og 1990-tallet da «utallige unge homofile menn døde, og familiemedlemmer nektet å ta vare på levningene av 'sine kjære'».

- Problemene ved å være homofil og fra Puerto Rico er så absolutt reelle. I macho-kulturen som regjerer på øya er homofobien dårlig skjult, og den strekker seg langt opp i det politiske systemet, skriver de.

HØRER SKUDDENE: 25 år gamle Amanda Alveral fanget massemorderens skudd på video da hun og venenne hennes festet på nattklubben «Pulse» i Orlando. Hun er en av de omkomne etter terroraksjonen. Video: Snapchat/AmandaAlveral / AP / Dagbladet Vis mer

Besøkte Pulse

Mateen var amerikansk statsborger og født i USA med afghanske foreldre. Under samtalene med 911 sverget han troskap til Den islamske stat (IS) samt den rivaliserende Nusrafronten.

IS har tatt på seg ansvaret for angrepet. Det er ubekreftet hvorvidt de faktisk står bak, men og etterforskningen har ikke avdekket noen kontakt mellom Mateen og utenlandske terrorgrupper.

Det er avdekket at Mateen besøkte Pulse i forkant av angrepet, og politiet etterforsker massakren som et hat- og terrorangrep.

Mens han befant seg på toalettet, sendte han SMS-er til kona og hadde minst én samtale med en bekjent. Detaljene om denne kontakten er ukjente.

Etter tre timers forhandlinger med politiet lagde politiet hull i toalettveggen for å befri gislene Mateen holdt inne på toalettet. 29-åringen ble drept da han kom ut av et slikt hull.

FAR: Dagbladet møtte faren til massedrapsmannen Omar Mateen, i deres hjem i Orlando. I videoen forteller Seddique Mateen om sønnen sin, og om sine tanker rundt hva som har skjedd. Vis mer