Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Faren rømte med sønnen til Mexico

Ola Thune klarte å spore opp Thor Antonio (10). Moren fortviler over at sønnen ikke kommer tilbake til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I 1999 rømte barnefaren til treårige Thor Antonio fra Bergen og tok med seg sønnen til Mexico. I Norge satt moren, Laila Osmo, igjen.

Nå har sønnen blitt ti år, og ennå har ikke moren lyktes i kampen om å få han tilbake til Norge.

- Kanskje får jeg ikke se igjen min sønn før han blir voksen og selv kan oppsøke meg. Selv om min ekssamboer har begått en alvorlig kriminell handling ved å frarøve meg samvær med Thor Antonio, er han i ferd med å vinne. Det er bittert, sier hun til Aftenposten.

Bilder

Ved årsskiftet klarte privatetterforsker Ola Thune og hans TVNorgeteam å spore opp den hemmelige adressen der Thor Antonio holdes skjult i Mexico City. Da fikk Laila Osmo endelig se bilder av hvordan sønnen ser ut i dag.

- Han hadde sendt flere e-poster til Laila Osmo. Vi trigget ham til å sende nok en mail, som ble sporet til en internettkafé i Mexico City. Dit kom han sammen med sønnen, og vi klarte å spane ham tilbake til bostedet, forklarer Thune.

Han forteller at mannen på ny har gått i dekning med sønnen. En dommer varslet privatskolen der gutten bor om at de ville hente ham. Dermed ble faren ble forhåndsvarslet, og de forsvant igjen.

Fikk foreldreretten

FORTVILET: Laila Osmo vet ikke når hun får se sønnen sin igjen. - Det er bittert at min ekssamboer er i ferd med å vinne, sier hun. Foto: Oddmund Lunde
FORTVILET: Laila Osmo vet ikke når hun får se sønnen sin igjen. - Det er bittert at min ekssamboer er i ferd med å vinne, sier hun. Foto: Oddmund Lunde Vis mer

Mexico har undertegnet Haag-konvensjonen, som bestemmer at bortførte barn skal tilbakeføres til landet de oppholdt seg i da de ble kidnappet.

Likevel klarte barnefaren, som er meksikansk statsborger, å få foreldreretten til barnet av en familiedomstol i Mexico.

I januar i år skrev justisminister Knut Storberget brev til den meksikanske utenriksministeren, Luis Ernesto Derbez, med krav om en rask løsning av kidnappersaken. Han har foreløpig ikke fått noe svar.

Mister troen

Hjemme i Bergen er Laila Osmo i ferd med å miste troen på at hun skal få tilbake barnet sitt. Hun sier hun har nær 400 000 kroner av egne midler til advokater og privatetterforskere.

Ola Thune er oppgitt på Laila Osmos vegne.

- Vi skal klare å finne dem igjen, sier han.

I programmet «Savnet» på TVNorge i morgen klokka 21.30 kan du se hvordan Thune satte opp en datafelle for faren og raskt sporet opp den hemmelige adressen der han holder sønnen skjult.

FANT SØNNEN: Privatetterforsker Ola Thune fant Thor Antonio, men faren klarte å rømme før noen fikk hentet sønnen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!