Faren slippes fri

Sønnen (22) blir fengslet for drapet på biltyven. - Faren var ikke aktiv, sier lensmannen i Froland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Far (52) og sønn (22) tok saken i egne hender da de tok blityven på fersk gjerning i Froland. Begge ble i går pågrepet og siktet for drap. Men i dag blir faren løslatt.

- Etterforskningen har vist at faren ikke var aktiv. Det er ingen hemmelighet av vi mener å ha på det rene at det var sønnen som skjøt. Han blir fremstilt for varetekstfengsling nå klokken 11, sier lensmann Øystein O. Krigstad i Froland til Dagbladet.no på vei inn til fengslingsmøtet.

Det var faren som ringte nødtelefonen fra eneboligen. Først ringte han og sa at bilen, en gammel Mitsubishi Pajero, var i ferd med å bli stjålet. Noen minutter senere ringte han AMK-sentralen og fortalte at tyven var skutt.

Ifølge Aftenposten skal sønnen være en habil skiskytter og dermed godt kjent med våpen.

Forstår skuddet

Flere av lokalavisen Agderpostens lesere på nett har skrevet inn og sagt at de kan forstå sønnens handling. De mener det ikke er rart at folk går til selvtekt når de oppfatter at politiet ikke kan hjelpe dem:

- Når noen gang på gang, stjeler, raner, gjør hærverk og får noen uker samfunnstjeneste eller noen dager i kasjotten, da er det ikke mer å vente enn at folk blir fly forbanna. Jeg mener ikke at det nødvendigvis er riktig å drepe en person kun for et tyveri av en bil. Men jeg mener at politiet er selv delvis skyld i dette problemet. De ser tilsynelatende ut til å være mye mer opptatt av å gi fartsbøter og andre ufarlige oppgaver. Og de har jo ikke ressurser til å rykke ut hvis folk blir truet på livet engang, skriver en leser som kaller seg Hisøygutt.

Lensmann Krigstad hadde ikke tid til å kommentere disse synspunktene da vi ringte ham i dag.

<B>DREPTE BILTYVEN: 22-åringen blir i dag fengslet for drapet på biltyven.