MISTET BARNA OG KONA: Abdullah Kurdi er far til Aylan (3) som i går ble skylt opp på land på en tyrkisk strand. Også hans andre sønn og kone mistet livet. Foto: AP Photo/Mehmet Can Meral/NTB Scanpix
MISTET BARNA OG KONA: Abdullah Kurdi er far til Aylan (3) som i går ble skylt opp på land på en tyrkisk strand. Også hans andre sønn og kone mistet livet. Foto: AP Photo/Mehmet Can Meral/NTB ScanpixVis mer

Faren til Aylan (3): - Jeg ønsker bare å se barna mine en siste gang

Gjorde alt han kunne for å redde dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren til de to små syriske guttene som druknet på vei fra Tyrkia til Hellas, forteller at han gjorde alt han kunne for å holde fast i dem, men at de gled ut av hendene hans.

- Bølgene var så høye at båten kantret. Jeg tok tak i min kone og mine barn, men de var allerede døde, sier Abdullah Kurdi til AP, ifølge the Guardian.

Kurdi er en kurdisk flytkning fra Syria som hadde bodd i Tyrkia de siste tre årene før han bestemte seg for å reise videre inn i Europa.

Men etter ulykken har han ingen ønske om å reise videre.

- Jeg ønsker bare å se barna mine en siste gang og være med dem for alltid, sier Kurdi.

Bildet av den yngste gutten, som bare var tre år gammel, har gått verden rundt og skapt sterke reaksjoner, ikke minst blant Europas politikere.

Faren er den eneste som overlevde da gummibåten de satt i, kantret rett utenfor den tyrkiske byen Bodrum. Også guttenes mor druknet.

- Jeg holdt min kones hånd, men guttene gled gjennom hendene mine. Vi forsøkte å klamre oss til båten, men den mistet luft. Det var mørkt, og alle skrek, sier Abdullah Kurdi til det tyrkiske nyhetsbyrået Dogan.

Den andre sønnen var fem år gammel. Familien kom fra den syriskkurdiske byen Kobani, og forsøkte å ta seg til Canada.

LES OGSÅ: Guttenes tante sier familien drømte om å komme til Canada: - Faren deres ringte og fortalte at de var døde

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram