BRØDRE: Dzhokhar Tsarnaev, med hvit caps, er fortsatt på flukt, mens broren Tamerlan Tsarnaev, døde etter en skuddveskling med politiet i natt.  Foto: FBI
BRØDRE: Dzhokhar Tsarnaev, med hvit caps, er fortsatt på flukt, mens broren Tamerlan Tsarnaev, døde etter en skuddveskling med politiet i natt. Foto: FBIVis mer

Faren til de mistenkte: - Min sønn er en sann engel

Ventet på at sønnen skulle komme hjem på ferie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Faren til de to brødrene som er mistenkt for å stå bak bombene i Boston Marathon, sier til nyhetsbyrået Associated Press, at Dzhokhar Tsarnaev (19), som fortsatt er på rømmen, er en smart ung mann.

Nyhetsbyrået har snakket med Anzor Tsarnaev på telefon fra byen Makhachkala i Russland.

Den andre mistenkte sønnen, Tamerlan Tsarnaev, døde på sykehuset etter en skuddveskling med politiet i natt.

- Min sønn er en sann engel, sier den gamle faren.

Studerte medisin - Dzhokhar studerer medisin på andreåret i USA. Han er en så intelligent gutt. Vi ventet at han skulle komme hit på ferie, sier faren om sønnen som fortsatt er på flukt fra politiet.

- De fortjener ikke å eksistere på denne jorda, har brødrenes onkel uttalt.

Brødrene skal ha tsjetsjensk bakgrunn. Den yngste av dem har en side på V kontaktje, som er Russlands svar på Facebook. Der skriver han om islam, men det er etter det Dagbladet har lest ingen oppfordring til terror.

Men han skriver et sted: «Islam er den direkte veien til Paradis». Han refererer flere steder til Boston på sin side i V kontaktje.

Dramatisk natt Politiet i Boston har nå omringet nabolaget Watertown, hvor de mener Dzhokhar Tsarnaev befinner seg.

Det har vært en dramatisk natt i Boston etter at politiet i går offentliggjorde bilder av de to mistenkte.

Klokka 04.30 i natt norsk tid ble en politimann skutt og drept på campusområdet til eliteuniversitetet MIT i Cambridge utenfor Boston.

Kort tid etterpå skal de to mistenkte, som er brødre, ha kapret en bil, noe som startet en dramatisk biljakt.

Brødrene kastet eksplosiver ut av bilen og havnet i en skuddveksling med politiet. En av mennene ble skadd i skuddvekslingen, og pågrepet. Han døde senere på sykehuset.

MISTENT: Brødrene Dzhokhar Tsarnaev (19) og Tamerlan Tsarnaev (26) er mistenkte for å stå bak de to bombene som gikk av i målområdet under Boston marathon mandag. I natt skal de ha drept en politimann og havnet i skuddveksling med politiet. Tamerlan døde etter skuddvekslingen, mens Dzhokhar fortsatt er på frifot.  Foto: FBI / Reuters
MISTENT: Brødrene Dzhokhar Tsarnaev (19) og Tamerlan Tsarnaev (26) er mistenkte for å stå bak de to bombene som gikk av i målområdet under Boston marathon mandag. I natt skal de ha drept en politimann og havnet i skuddveksling med politiet. Tamerlan døde etter skuddvekslingen, mens Dzhokhar fortsatt er på frifot. Foto: FBI / Reuters Vis mer