SØSTRENE:  Politiet friga i går bilder av de to jentene som ble bortført. Rajana (6) er til venstre, Somaja (8) til høyre. Foto: Politiet / privat
SØSTRENE: Politiet friga i går bilder av de to jentene som ble bortført. Rajana (6) er til venstre, Somaja (8) til høyre. Foto: Politiet / privatVis mer

Faren til de to bortførte jentene er siktet for frihetsberøvelse

Var på stedet da jentene forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Hedmark opplyser at den biologiske faren til de to jentene som ble bortført i Kongsvinger i går, Mansur Mahashev, nå er siktet for frihetsberøvelse.

- Da jentene skulle gå av bussen, ventet fosterfaren på dem i bilen. Den biologiske barnefaren satt seg inn i bilen og ba ham holde seg i ro, mens de to maskerte mennene bortførte barna, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Han oppholdt barnas fosterfar slik at han ikke fikk varslet politiet om at barna var bortført før etter en halvtime.

Truet han fosterfaren?

- Situasjonen har nok blitt opplevd som svært truende, sier Dahl.

Mor avhøres Politiet oppsøkte i går flere adresser i Oslo-området hvor Mansur Mahashev har hatt opphold eller tilknytning. De har også kommet i kontakt med barnas biologiske mor.

- Den biologiske moren sitter nå i politiavhør, sier Dahl.

- Hva har kommet fram i avhøret?

- Det ønsker jeg ikke å si noe om, sier Dahl.

Hun sier også at det er for tidlig å si noe om barnemorens status i saken. Advokaten som Dagbladet har fått oppgitt er barnemorens advokat, har ingen kommentar.

Etterlyser biler Politiet ønsker å komme i kontakt med eier og bilfører av en mørk Volvo XC90 og en sølv- eller beigefarget Toyota Corolla Verso. Bilene har tilknytning til far.

- Disse to bilene ble sett i går, tirsdag 10. juni 2014 i tidsrommet cirka kl 14.30 i området Austmarka i Kongsvinger hvor de to jentene på 6 og 8 år ble bortført fra. Opplysningene om bilene har politiet mottatt gjennom tips til oss og opplysninger i avhør.

Det er stor mulighet for at jentene er blitt fraktet over grensen til Sverige. Politiet opplyser at det er et 20-talls skogsbilveier som fører til Sverige fra den sørlige delen av Hedmark og at politiet ikke klarte å sperre alle grenseovergangene etter at jentene ble bortført i 14.30-tiden tirsdag ettermiddag.

- Vi har ikke fått sperret grensen, det er veldig vanskelig, men vi har sendt ut varsel til omkringliggende land og til tollmyndighetene, politiadvokat Iren Johnsen Dahl i et møte med pressen utenfor Kongsvinger politistasjon onsdag formiddag, melder NTB.

De to jentene er søstrene Rajana Dudaeva, født i 2007, og Somaja Dudaeva, født i 2006.

Rajana og Somaja bor i fosterhjem, og var på vei hjem med skolebussen fra Austmarka barne- og ungdomsskole cirka to mil utenfor Kongsvinger sentrum da de ble bortført av maskerte menn. Politiet fikk melding om bortføringen klokka 14.35 i går.

SIKTET: 
Jentenes biologiske far, Mansur Mahashev, er siktet for frihetseberøvelse etter at hans to døtre på seks og åtte år ble bortført av maskerte personer da de var på vei hjem fra skolen i Kongsvinger tirsdag.
Foto: Politiet
SIKTET: Jentenes biologiske far, Mansur Mahashev, er siktet for frihetseberøvelse etter at hans to døtre på seks og åtte år ble bortført av maskerte personer da de var på vei hjem fra skolen i Kongsvinger tirsdag. Foto: Politiet Vis mer