Faren til de to bortførte jentene etterlyst på nytt

Rajana (10) og Somaja (8) har vært savnet siden 10. juni.

BORTFØRT: Politiet på Kongsvinger vet fortsatt ikke hvor de kidnappede søstrene Rajana (til venstre) og Somaja er. De ble bortført fra skoleveien ved Kongsvinger 10. juni. Foto: Politiet.
BORTFØRT: Politiet på Kongsvinger vet fortsatt ikke hvor de kidnappede søstrene Rajana (til venstre) og Somaja er. De ble bortført fra skoleveien ved Kongsvinger 10. juni. Foto: Politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Glåmdal tingrett har fattet en ny beslutning om pågripelse av Mansur Mahashev, den biologiske faren til jentene Rajana (10) og Somaja (8), som 10. juni ble kidnappet da de var på vei hjem til sine fosterforeldre utenfor Kongsvinger.

Jentenes far ble umiddelbart satt i sammenheng med den dramatiske barnekidnappingen, og han ble raskt internasjonalt etterlyst.

Eidsivating lagmannsrett slo 20. juni fast at politiet ikke hadde juridisk grunnlag for å pågripe den etterlyste Mansur Mahashev (43).

I en pressemelding fra Hedmark politidistrikt skriver de i dag Glåmdal tingrett i går fattet en ny beslutning med tanke på internasjonal etterlysning av Mahashev.

Anket etterlysningen Advokat John Christian Elden er forsvareren til Mansur Mahashev. Etter at Glåmdal tingrett først etterlyste Mahashev internasjonalt, ble den slettet etter at Elden anket beslutningen.

- Denne saken gikk for fort for både politiet og retten i Kongsvinger. Lagmannsretten har nå lagt til grunn at det faktum politiet presenterte til tingretten om at barnevernet hadde omsorgsansvaret var uriktig. Eidsivating lagmannsrett legger til grunn at dette er avgjørende for spørsmålet om faren kan siktes, sa advokat John Christian Elden til Dagbladet 20. juni.

Nå har altså Glåmdal tingrett fattet en ny beslutning, men politiet opplyser at de ikke vet om Elden vil anke denne beslutningen.

Løslot siktet I pressemeldinga kommer det også fram at den siktede 30 år gamle mannen som har sittet i varetekt siden 13. juni ble løslatt i går etter avsluttende avhør.

Siktelsen for medvikning til frihetsberøvelse opprettholdes.

Politiet mener det ikke lenger er fare for bevisforspillelse i hans tilfelle.

Ønsker tips Politiet kommer til å fortsette sin etterforskning, og har ingen andre opplysninger å gå ut med.

De ønsker fortsatt tips i saken og ønsker at alle med opplysninger som kan knyttes til jentene, faren deres, kjøretøy eller personer som ble observert i området der kidnappingen skjedde, om å ta kontakt.

Politiet i Hedmark kan nås på tlf. 62 53 90 00

ETTERLYST: Mansur Mahashev var etterlyst for å ha kidnappet døtrene. Eidsivating lagmannsrett slo fast at siktelsen var ulovlig, men nå har Glåmdal tingrett fattet en nå beslutning om pågripelse. Foto: Politiet
Foto: Politiet / NTB scanpix
ETTERLYST: Mansur Mahashev var etterlyst for å ha kidnappet døtrene. Eidsivating lagmannsrett slo fast at siktelsen var ulovlig, men nå har Glåmdal tingrett fattet en nå beslutning om pågripelse. Foto: Politiet Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer