Faren til den etterlyste i Martine-drapet vil bli president

Den mektige forretningsmannen Shaher Abdulhak har lansert sitt eget kandidatur som ny president i Jemen.

VIL GÅ AV: Det har vært store protester i Jemen og nå har president Ali Abdullah Saleh sagt han vil gå av i løpet av 30 dager. Foto: Muhammed Muheisen/AP
VIL GÅ AV: Det har vært store protester i Jemen og nå har president Ali Abdullah Saleh sagt han vil gå av i løpet av 30 dager. Foto: Muhammed Muheisen/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Farouk Abdulhak er etterlyst for drapet på Martine Vik Magnussen (23) i London 14. mars 2008. Farouk, en av Martines studentvenner, rømte fra London kort tid etter drapet.

Milliardærsønnen oppholder seg nå i Jemen. Etter alt å dømme befinner Farouk seg nå på en av farens eiendommer i landsbyen Thabe, der han blir bevoktet av minst 15 væpnede sikkerhetsvakter.

Kompromiss CNN meldte søndag at Jemens president Ali Abdullah Saleh har gått med på å gå av i løpet av 30 dager. Men avtalen mellom Saleh og opprørsbevegelsen er ennå ikke underskrevet.

Planen, som innebærer at Saleh går av etter 33 år ved makten i landet, ble lagt fram av Gulf-landenes samarbeidsråd (GCC). Men protestene i Jemen fortsetter imidlertid med uforminsket styrke. Opprørerne frykter at 30-dagersperioden skal gi Saleh «mulighet til å ombestemme seg», og krever derfor at han går av umiddelbart.

- President Saleh er i realiteten allerede avsatt. Han har mistet kontrollen, og er nå ikke mer enn borgermester for den østre delen av hovedstaden Sana'a, sa nyhetsredaktør Jeb Boone i den engelskspråklige avisen Yemen Times, da Dagbladet snakket med ham tidligere i påsken, før avtalen ble kjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer