Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Faren til den mistenkte massedrapsmannen var blant USAs mest ettersøkte

Faren til den mistenkte Las Vegas-skytteren Stephen Paddock (64) var på FBIs liste over USAs mest ettersøkte menn.

- HAN HAR ALDRI SLÅTT NOEN: Eric Paddock er broren til mannen som skal stå bak skytingen i Las Vegas. Foto av gjerningsmannen er utgitt av broren. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra rommet sitt i 33. etasje på kasinohotellet Mandalay Bay langs Las Vegas Strip, avfyrte det politiet mener var Stephen Paddock (64) flere hundre skudd mot en folkemengde.

Fra Paddocks hotellrom hadde han utsikt mot festivalgjengere som søndag kveld lokal tid deltok på en countryfestival.

RAIDET HOTELLET: Her er samtalen mellom politiet da de gjennomførte en kontrollert sprengning for å ta seg inn på hotellrommet. Video: CNN Vis mer

Med det som skal ha vært flere enn 10 automatvåpen skal Paddock (64) ha skutt og drept minst 58 personer, og skadet ytterligere 518.

Det gjør skyteepisoden, som fant sted mandag morgen norsk tid, den verste masseskytingen i USA i fredstid.

Reint rulleblad

Paddock skal ha handlet alene, han skal ikke ha hatt noen bånd til internasjonale terrororganisasjoner.

Det er tilsynelatende ingenting i hans fortid som skulle tilsi at 64-åringen kunne komme til å stå bak noe slikt.

Bortsett fra en mindre trafikkforseelse, skal Paddock ha hatt et reint rulleblad, ifølge The New York Times.

Han var derfor ikke i søkelyset til føderale myndigheter.

64-åringens registrerte bosted var en seniorbolig i Mesquite - en småby rundt 130 kilometer nordøst for Las Vegas han flyttet til i juni i fjor.

Jason Aldean (40) skulle avslutte festkvelden. I stedet måtte artisten flykte for livet da skytingen startet. Video: Luke Broadlick / Drew Akiyoshi / CNN / Foto: Veda Jo Jenkins/REX/Shutterstock Vis mer

Før det skal Paddock ha bodd en periode i Reno, ifølge The Telegraph.

- Fullstendig målløse

Broren til den mistenkte Las Vegas-skytteren snakket mandag ettermiddag norsk tid med en rekke amerikanske medier, deriblant NBC News.

Han forteller at familien ikke forstår noen ting.

- Mars krasjet nettopp med jorda. Vi er fullstendig målløse. Jeg forstår ikke hvordan han kunne synke så lavt, skade andre, sier broren, ifølge NBC News.

Videre forteller broren til den mistenkte Las Vegas-skytteren at deres far derimot, var en velkjent kriminell. Faktisk så velkjent at faren, Benjamin Paddock, var oppført på FBIs liste over USAs mest ettersøkte kriminelle i 1971.

«Chromedome»

Den mistenkte Las Vegas-skytterens far, Benjamin Paddock, ble ført opp på FBIs berømte liste for å ha rømt fra fengsel.

«CHROMEDOME»: Faren til Las Vegas-skytteren Stephen PAddock (64), var en kjent amerikansk bankraner ved navn Benjamin Hoskins Paddock. Her er bildet FBI brukte av ham da de plasserte ham på lista over USAs 10 mest etterlyste menn i 1971. Foto: FBI
«CHROMEDOME»: Faren til Las Vegas-skytteren Stephen PAddock (64), var en kjent amerikansk bankraner ved navn Benjamin Hoskins Paddock. Her er bildet FBI brukte av ham da de plasserte ham på lista over USAs 10 mest etterlyste menn i 1971. Foto: FBI Vis mer

Han var en bankraner.

Tucson-lokalavisa Daily Citizen skrev i 1971, da det ble kjent at Paddock var ført opp på FBIs liste, at han først ble ettersøkt av FBI da han rømte fra fengsel i Texas.

Rømningen skal ha skjedd 31. desember 1968.

Der sonet Paddock, som blant annet hadde kallenavnet «chromedome» på grunn av sitt skallede hode, en 20 år lang fengselsstraff for å ha ranet en bank i Phoenix i 1960.

Han skal ha kommet unna med 4620 dollar, og var mistenkt for ytterligere to bankran. Disse bankranene ble han aldri dømt før.

Da Paddock begikk ranet, bodde han i Tucson med sin kone og deres fire barn, heter det videre i artikkelen fra 1971. To av de nevnte barna var altså Las Vegas-skytteren Stephen Paddock (64) og hans bror, som har uttalt seg til media.

Fant ti våpen

Den mistenkte 64 år gamle skytteren ble funnet død på hotellrommet sitt da spesialpolitiet tok seg inn på rommet hans. Det gjorde de ved hjelp av en kontrollert sprengning.

FAR OG SØNN: Her er Stephen Paddock, den mistenkte Las Vegas-skytteren, til høyre i bildet. Foto: FBI / NTB Scanpix
FAR OG SØNN: Her er Stephen Paddock, den mistenkte Las Vegas-skytteren, til høyre i bildet. Foto: FBI / NTB Scanpix Vis mer

Da slo politiet også fast at Paddock (64) mest trolig hadde tatt sitt eget liv.

Inne på rommet fant politiet også ti våpen, deriblant rifler, ifølge Clark County-sheriff, Joe Lombardo.

- Vi tror han handlet alene. At han var en ensom ulv, sa sheriff Lombardo tidligere i dag.

- Ren ondskap

Under en direktesendt tale til det amerikanske folket, klokka 17 norsk tid, kalte USAs president Donald Trump hendelsen «ren ondskap».

- Dette var en handling av ren ondskap. Føderale myndigheter jobber nå nært med lokale myndigheter for å bistå i etterforskningen.

- ONDSKAP: Under en direktesendt tale til folket, klokka 17 norsk tid, kalte president Donald Trump hendelsen «ren ondskap». Video: CNN Vis mer

Trump rettet i talen en stor takk til politiet i Las Vegas og alle nødetatene.

Jeg vil takke politiet og alle dem som hjelp til med å redde mange liv, uttalte han og fortsatte:

- Vi ber for dere, og vi er her for dere. Vi ber Gud hjelpe dere å komme dere gjennom denne mørke tiden. i Bibelen står det at Herren står nær dem som lider. Vi søker trøst i disse ordene.

- Vårt bånd kan ikke ødelegges av vold.

NB! STERKE BILDER: Minst 50 er drept og over 200 er skadd i det som er en av de verste massakrene i USAs historie. Video: @ValleyPrivate/Instagram /Issaid Sepulveda / Drew Akiyoshi via CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!