KATT I BOKS: Evelyn (1) og Remi (7) har for lenge siden nådd kravene for å anskaffe en katt til familien. Oversatt står det: «Hei Facebook! Jeg og søsteren min har veldig lyst på en katt. Faren vår lover at vi kan få en dersom vi får 1000 likes. Vær så snill og lik dette bildet, takk!» Foto: Privat
KATT I BOKS: Evelyn (1) og Remi (7) har for lenge siden nådd kravene for å anskaffe en katt til familien. Oversatt står det: «Hei Facebook! Jeg og søsteren min har veldig lyst på en katt. Faren vår lover at vi kan få en dersom vi får 1000 likes. Vær så snill og lik dette bildet, takk!» Foto: PrivatVis mer

Faren til disse to hadde ingen anelse om hvor høyt internett elsker katter

Evelyn (1) og Remi (7) brukte Facebook til å skaffe seg et nytt familiemedlem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Remi (7) ønsket seg en katt foreslo faren, Dan Urbano, at de skulle inngå et veddemål. Et veddemål faren trodde han kom til å vinne, skriver ABC News.

Det han kanskje ikke var klar over, er at katter er spesielt høyt elsket blant mange internett-brukere.

Du har kanskje hørt om «lolcats», som markerte starten på et internettfenomen nesten uten like.

Tapte veddemålet På Youtube har videoen «funny cats» blitt sett over 73 millioner ganger. Det har igjen inspirert andre videoer som for eksempel «cats in water», som har blitt sett over 30 millioner ganger.

Listen er lang, men alt peker mot én fellesnevner: Internett elsker katter.

Så da Remi og faren inngikk en avtale om at de ville anskaffe familien en katt dersom bildet øverst i saken fikk mer enn 1000 «likes» på Facebook, tok det ikke lang tid før en pus var på plass.

Innen noen få timer var det klart at faren hadde tapt veddemålet.

Enorm respons En uke senere hadde over 115 000 mennesker trykket på «like-knappen».

I skrivende stund har det tallet økt til over 126 000 og bildet er delt over 107 000 ganger.

- Vi regnet med at noen få venner ville like bildet, og kanskje deres venner igjen, men dette var over all forventning, sa moren til de to barna, Marisa Urbano, til Good Morning America.

Som lovet har familien nå fått seg en katt, som de plukket opp på et lokalt dyrehjem. Det hører også til historien at pusen har fått navnet Hairietta L. Pawturr, hvor L´en står for «like».