Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Faren til døde Christoffer (8) saksøker kommunen

Mener den er medskyldig i at stefarens mishandling.

FOR TIDLIG DØD: Christoffer Kihle Gjerstad ble bare åtte år gammel. Foto: Privat
FOR TIDLIG DØD: Christoffer Kihle Gjerstad ble bare åtte år gammel. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren til den åtte år gamle Christoffer Gjerstad Kihle saksøker Andebu kommune. Han mener kommunen er medskyldig i at stefaren mishandlet åtteåringen slik at han døde.


Stefaren ble dømt til fengsel i åtte år for å ha mishandlet Christoffer til døde. Dommen fra Agder lagmannsrett i april i år ble stadfestet av Høyesterett for få dager siden da ankeutvalget ikke tok stefarens klage til følge.

Nå saksøker guttens biologiske far kommunen for å få erstatning.

- Vi mener at Kodal skole og SFO langt på vei er medskyldig. Siden høsten før han døde visste de at gutten ble mishandlet. En gang sendte de ham hjem fordi han var for forslått til å være på skolen, sier farens advokat Knut Gunnar Brindem til Tønsbergs Blad.

- Jeg vil hevde at gutten ville vært i live hvis saken var blitt meldt til barnevernet eller politiet, sier Brindem.

Brindem har også varslet krav mot Sykehuset i Vestfold ettersom den åtte år gamle gutten var innlagt der med hodeskader to uker før han døde.

Andebu kommune avviser kravet fordi kommunen ikke er skadevolder.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling