Faren til massedrapsmann: - Våpenlovene må endres

Sønnen samlet 13 skytevåpen.

BØNN: Faren til massedrapsmannen Chris Harper Mercer sier han er sønderknust over det sønnen har gjort. - Våpenlovene må endres, mener han. Foto: 
Mel Melcon/Los Angeles Times/Polaris
BØNN: Faren til massedrapsmannen Chris Harper Mercer sier han er sønderknust over det sønnen har gjort. - Våpenlovene må endres, mener han. Foto: Mel Melcon/Los Angeles Times/Polaris Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Faren til massedrapsmannen Chris Harper Mercer sier han er sønderknust over det sønnen har gjort. - Våpenlovene må endres, mener han.

I et intervju med CNN sier en tydelig preget Ian Mercer at hans tanker går til familiene til de ni personene sønnen drepte på en høyskole i Oregon torsdag.

Faren sier at han ikke hadde noen som helst anelse om at sønnen eide våpen.

- Hvordan i alle dager kunne han samle seg 13 skytevåpen. Hvordan kunne det skje? De snakker om våpenlover. De snakker om våpenkontroll. Ingenting blir gjort. Jeg prøver ikke å gi det skylden for det som skjedde. Men hvis Chris ikke hadde fått tak i 13 skytevåpen, så ville ikke dette skjedd, sier faren til TV-kanalen.

På spørsmål om våpenlovene i USA bør endres er faren klinkende klar:

- De må endres. Hvordan kan de ikke bli endret? Skytevåpen er det som dreper. Det er svart og hvitt. Så enkelt som det, sier han.

Mercers sønn tok livet av åtte studenter og en lærer da han åpnet ild i et klasserom på høyskolen Umpqua Community College i den amerikanske delstaten Oregon torsdag. Politiet har de funnet 13 våpen som knyttes til den 26 år gamle drapsmannen, seks av dem på høyskolen og sju hjemme ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.