TROLIG FUNNET: Politiet tror kroppen de fant søndag er Sherin Mathews. Mandag endre adoptivfaren hennes forklaring, og han er nå siktet for å ha skadet henne. Foto: Richardson Texas Police Department via AP / NTB scanpix
TROLIG FUNNET: Politiet tror kroppen de fant søndag er Sherin Mathews. Mandag endre adoptivfaren hennes forklaring, og han er nå siktet for å ha skadet henne. Foto: Richardson Texas Police Department via AP / NTB scanpixVis mer

Savnet treåring i Texas:

Faren til savnet jente (3) i Texas endret forklaring. Nå er han siktet for å ha skadet henne

- Han har gitt oss et annet hendelsesforløp enn tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Faren til Sherin Mathews (3) fra Texas, som ble meldt savnet 7. oktober, har endret forklaring, ifølge nyhetsbyrået AP.

Treåringens far, Wesley Mathews, har tidligere forklart at han sendte treåringen ut av huset midt på natta som straff for at hun ikke hadde drukket opp melken sin.

Han skal ha bedt henne stå ved et tre i en gate bortenfor huset deres klokka tre på natta. Da han kom tilbake for å hente henne kvart over tre, var hun borte.

Har endret forklaring

Dette førte til at faren ble pågrepet og siktet for å ha satt dattera i fare. Han slapp ut mot kausjon samme dagen, men nå er han igjen pågrepet etter å ha endret forklaring.

Nå er faren siktet for å ha skadet dattera, sier politibetjent Kevin Perlich.

- Han har gitt oss et annet hendelsesforløp enn tidligere, sier Perlich, ifølge Dallas News.

Perlich ønsket ikke å si noe om hva som skiller farens nye forklaring fra den gamle.

Tre år gamle Sherin skal ha blitt adoptert fra et barnehjem i India for rundt to år siden.

Politiet sa i helga at adoptivforeldrene hadde vært lite samarbeidsvillige. Det faktum at Mathew skal ha ventet hele fem timer med å kontakte politiet etter at han oppdaget at jenta var borte, skurrer også for politiet.

- Den seine rapporteringen bekymrer oss. Det virker ikke som en normal oppførsel til en som har et savnet barn, uttalte politibetjent Kevin Perlich til CBS i forrige uke.

Mathews skal ha forklart at han etter hans første forsøk på å finne dattera, gikk inn og vasket tøy mens han ventet på at hun skulle komme hjem eller at det skulle bli så lyst at han kunne fortsette å lete.

Så langt er ikke jentas mor siktet for lovbrudd. Politiet sier de tror hun sov da den hendelsen fant sted, og at hun dermed ikke var klar over hva som foregikk.

Tror de har funnet 3-åringen

I forbindelse med en høring i retten mandag sa Wesley Mathews advokat, Rafael De La Garza, at hans klient «sørger over dødsfallet til sitt barn», men han kommenterte ikke den nye siktelsen.

Myndighetene i Texas gjorde søndag funn av kroppen til et lite barn i forbindelse med søket etter tre år gamle Sherin.

Politiet mener kroppen som er funnet «mest sannsynlig» er den savnede treåringen. Kroppen ble funnet halvannen kilometer fra hjemmet. Store letemannskaper har lett etter jenta siden hun forsvant.

Mandag ventet politiet fremdeles på bekreftelse på at det faktisk er den savnede treåringen de har funnet, og hva som var dødsårsaken.

Men politietterforsker Perlich sier de ikke har noen grunn til å tro at det ikke er henne de har funnet.