FAREN TATT FOR FYKKEKJØRING: Fredrik Reinfeldt har allerede et litt antstrengt forhold til sin far. Foto: AP Photo/Virginia Mayo/Scanpix
FAREN TATT FOR FYKKEKJØRING: Fredrik Reinfeldt har allerede et litt antstrengt forhold til sin far. Foto: AP Photo/Virginia Mayo/ScanpixVis mer

Faren til Sveriges statsminister tatt for fyllekjøring

Pappa Reinfeldt (70) er i trøbbel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Torsdag i forrige uke fikk politiet i Täby tips om at en person kjørte vinglete i en Volvo S80.

Vitnet hadde sett at personen, som han gjenkjente som Bruno Reinfeldt (70), Moderaterne-politiker og far til statsminister Fredrik Reinfeldt, hadde sett beruset ut på parkeringsplassen.

Han hadde deretter satt seg inn i bilen, og ifølge vitnet knapt klarte å kjøre ut fra en parkeringsplass. Han skal også ha holdt på å krasje med et annet kjøretøy og en lyktestolpe, melder den svenske gratisavisa Metro i dag.


Hevder han drakk etterpå

Politiet oppsøkte statsminister faren i hjemmet hans. De fant Reinfeldt på kjøkkenet og statsministerfaren avla en blodprøve som viste at han hadde 0,79 i promille to timer etter at han er mistenkt for å ha kjørt.

I politiavhør har Reinfeldt nektet for at han kjørte i fylla, og opplyst at han først drakk vin etter at han kom hjem fra handleturen.

- Det jeg vet, er at jeg har rett til å drikke vin når jeg lager mat, såfremt jeg ikke forstyrrer naboene. Kjørt bil har jeg ikke gjort, har han sagt i avhør ifølge avisa.

Men Reinfeldt er tiltalt for fyllekjøringen, og ifølge an analyse fra Rättsmedicinalverket er det usannsynlig at han kan ha drukket så mye i løpet av så kort tid.

Påtalemyndighetene mener de har gode bevis i saken.

Avisa har forgjeves forsøkt å få tak i Bruno Reinfeldt uten å lykkes.

Anstrengt far-sønn-forhold

Heller ikke Expressen.se har fått tak i ham, og statsministeren har heller ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Forholdet mellom far og sønn Reinfeldt skal for øvrig ikke være det beste.

Da TV4-reporteren Ulf Kristofferson i 2006 skrev en bok om Fredrik Reinfeldt, ba statsministeren pent om at faren ikke skulle bli intervjuet.

- Det er ikke så hyggelig å si det om sin far, men han er litt forvirret. Vi merker at han roter litt og mister ting, sa Reinfeldt den gang, ifølge Expressen.

Bruno Reinfeldt var ikke så glad for å høre hva sønnen sa den gangen.

- Jeg synes det er forferdelig at min eldste sønn sier det, og det er ingen grunn til at han skal gjøre det. Jeg er ikke forvirret. Og jeg har ikke glemt et eneste møte. Fredrik ser på meg som en potensiell fare og er redd for at jeg skal si noe som kan skade ham, sier han.

Fredrik Reinfeldt skal heller ikke ha vært begeistret for at faren har fortsatt som lokalpolitiker i hjembyen Täby.

I TRØBBEL: Bruno Reinfeldt.
I TRØBBEL: Bruno Reinfeldt. Vis mer