FAREN ER LØSLATT: Faren til 24-åringen som mandag ble dømt til åtte års fengsel for terrorvirksomhet (bildet), er løslatt fra varetekt. Illustrasjon: Fedor Sapegin / Dagbladet
FAREN ER LØSLATT: Faren til 24-åringen som mandag ble dømt til åtte års fengsel for terrorvirksomhet (bildet), er løslatt fra varetekt. Illustrasjon: Fedor Sapegin / DagbladetVis mer

Faren til terrordømt 24-åring løslatt fra varetekt

- Siktelsen mot ham er opprettholdt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren til 24-åringen som mandag ble dømt til åtte års fengsel for terrorvirksomhet, ble løslatt fra varetekt før fristen utløp tirsdag denne uken, opplyser PST.

Faren, som er 45 år gammel, ble siktet for terrorvirksomhet i av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i juni. Den 16. juni ble han varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks,- og medieforbud og isolasjon i to av ukene.

Før varetektsperioden utløp tirsdag denne uken, ble mannen løslatt, melder Nettavisen.

- Jeg kan bekrefte at han ble løslatt for kort tid siden, og at siktelsen mot ham er opprettholdt, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til avisa.

Mannens forsvarer Karen Randi Forbrigd ønsker ikke å kommentere saken.

Mannens sønn, en 24 år gammel norskpakistaner fra Østfold, ble i Oslo tingrett mandag dømt til åtte års fengsel for å ha deltatt i og støttet Den islamske staten (IS) og Nusrafronten i Syria.

Han har hele tida nektet straffskyld etter tiltalen og har hevdet at han var i Syria for å drive humanitært arbeid.

Han har foreløpig ikke bestemt seg for om han vil anke dommen, opplyser hans forsvarer Thomas Randby.

- Men min klient er lettet over at faren er blitt løslatt fra varetekt, sier Randby til NTB.

(NTB)