DREPT: Hilda Feste (98) ble voldtatt og drept om kvelden 1. nyttårsdag. Foto: Privat
DREPT: Hilda Feste (98) ble voldtatt og drept om kvelden 1. nyttårsdag. Foto: PrivatVis mer

Faren tror ikke sønnen husker drapskvelden

Faren til den drapstiltalte 19-åringen sier at han tror sønnen ikke husker hva han gjorde den kvelden Hilda Feste ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Faren bodde sammen med sønnen og moren de første tre årene. Etterpå bodde gutten annenhver helg hos mor og far inntil han ble stor nok til å bestemme selv.

Faren sier i Nordhordland tingrett at han ikke har klart å stole helt på sønnen.

- Fikk sjokk
- Han har ikke vært helt ærlig med meg, men han har oppført seg fint når han har vært hos meg og min familie. Jeg tror han taklet motgang dårlig, forklarer faren.

Aktor og statsadvokat Gert Johan Kjelby spør hva han tenkte da han fikk vite at sønnen var pågrepet og siktet for drapet på Hilda Feste.

- Jeg tror jeg fikk sjokk. Politiet mente det var han, og sa de hadde fingeravtrykk og hans DNA fra åstedet.

Faren har besøkt sønnen i fengselet, og har sagt til ham at han ikke trodde dette gikk veien.

- Jeg tror kanskje at det er han som har gjort det, men jeg tror ikke han husker hva han har gjort. Jeg tror ikke han er så tøff at han ville ha klart å holde ved denne forklaringen i så mange måneder om han visste hva han har gjort, sier faren.

En 50 år gammel mann som har kjent tiltalte siden han gikk på barneskolen forklarer i retten at han møtte tiltalte den kvelden drapet på Hilda Feste ble begått.

-Jeg har kjent han siden barneskolen og har trent han i fotball. Min kone og jeg var ute og gikk aftentur da vi møtte tiltalte. Han var tydelig beruset, men blid og i godt humør. Jeg spurte hvor han hadde vært, og han forklarte det. Han sa også at han kun hadde drukket alkohol, forklarer vitnet.

Tidspunktet for dette møtet var like før klokka 21.00. Hilda Feste ble drept 15 til 20 minutter seinere. Vitnet la merke til at tiltalte bar på en PC-veske.

- Han sa han var på veg hjem, og at moren skulle møte han. Jeg sa han måtte være forsiktig når han gikk, så han unngikk å ramle i en bekk, sier vitnet.

- Utenkelig som gjerningsmann
Det var vått vær og tiltalte var våt på benklærne.

- For oss var det utenkelig at han kunne være gjerningsmann. Jeg tenkte mer på om han kunne være et vitne som hadde beveget seg i dette området den kvelden.

Ektefellen forklarer i retten at tiltalte virket mer beruset i kroppen enn i hodet.

- Han virket ikke sint eller lei seg, sier hun.

Da hun fikk vite at det var han som var pågrepet og siktet for drapet tenkte hun bare at alt var veldig trist.

AKTOR Statsadvokat og aktor Gert Johan Kjelby eksaminerer vitnene i retten. Foto: Leif Stang/Dagbladet
AKTOR Statsadvokat og aktor Gert Johan Kjelby eksaminerer vitnene i retten. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer