Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eksplosjon i Manchester:

Farens desperate melding: - Han tar ikke telefonen! Vær så snill ...

Desperate pårørende tar til sosiale medier i et forsøk på å finne savnede etter eksplosjonen i Manchester. 

MANGE SAVNET: På Twitter har flere gått ut og etterlyst sin kjære etter eksplosjonen i Manchester i går kveld. Innbyggerne i byen åpner sine hjem for å hjelpe.  Foto: REUTERS / Andrew Yates / NTB scanpix
MANGE SAVNET: På Twitter har flere gått ut og etterlyst sin kjære etter eksplosjonen i Manchester i går kveld. Innbyggerne i byen åpner sine hjem for å hjelpe.  Foto: REUTERS / Andrew Yates / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Desperate foreldre, venner og andre pårørende har tatt til sosiale medier etter det som ettersforskes som et terrorangrep i Manchester i går kveld.

Minst 22 personer er drept og 59 skadd etter eksplosjonen ved konsertarenaen Manchester Arena i England sent i går kveld. Politiet mistenker at en selvmordsbomber står bak.

Eksplosjonen skjedde utenfor konsertlokalene rett etter at den amerikanske popstjerna Ariana Grande (23) hadde gått av scenen like før klokka 23.30 norsk tid mandag kveld. Det er antatt at et stort antall unge mennesker er blant de rammede.

Etterlyser

På sosiale medier kan man se at mange pårørende er desperate etter å få svar fra sine kjære som var til stede på konserten fredag kveld.

«Alle sammen, vær så snill og del dette. Min lillesøster Emma var på konserten i Manchester i kveld, og hun svarer ikke på telefonen. Vær så snill å hjelp meg!», heter det i en melding som ble delt på Twitter, sammen med et bilde av en blond jente med blomster i håret, skriver Reuters.

En annen Twitter-bruker deler et bilde av en ung mann som er ikledd en dress og som smiler bredt:

«Sønnen min var i Manchester Arena i dag. Han tar ikke telefonen! Vær så snill ...»

Manchester Arena kan ta opptil 21 000 publikummere og er den største innendørsscenen i Manchester. Den er knyttet sammen med Victoria stasjon, som har både tog- og trikkespor.

KAOS: Her flykter publikum i panikk, etter ett eller flere kraftige smell under konsert i Manchester. Et titalls personer er drept og flere skadd etter en alvorlig hendelse under en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena seint mandag kveld. Video: CNN / Joe Aaron Gregory Vis mer

Åpner opp hjemmene

Via Twitter åpner når innbyggerne i Manchester sine hjem dersom noen trenger hjelp etter eksplosjonen. Hashtaggen #roomformanchester fylles opp av initiativtakere som åpner hjemmene sine. Etter eksplosjonen åpnet hotellene som ligger nærmest Manchester Arena opp og tok i mot konsertpublikummere som hadde flyktet fra åstedet.

The Guardian melder en gruppe med helsearbeidere som er på en konferanse i Manchester har tilbudt å hjelpe.

BBC skriver at lokale puber og snooker-haller åpner sine lokaler. Taxi-selskaper kjører også folk gratis hjem dersom de skulle trenge det.

Sterke scener: Vitner beskriver hva som skjedde da en bombe eksploderte under en Ariana Grande-konsert i Manchester mandag kveld. Video: CNN. Vis mer

De over 50 skadde er sendt til seks forskjellige sykehus i byen. Noen har fått helsehjelp på stedet også.

Hele Norges coronakart