ETTERFORSKNING: Politiet undersøker her familiens bolig på Greverud i går. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ETTERFORSKNING: Politiet undersøker her familiens bolig på Greverud i går. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Farens forsvarer: - Han har ikke vært med på denne handlingen

Far, mor, søster og bror av skadd 18-årig kvinne er fengslet for fire uker, siktet for drapsforsøk eller medvirkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Forsvarerne til 18-åringens søster og bror opplyser til Dagbladet at politiet har fått medhold i sin begjæring om fengsling av klientene i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon. Politioverbetjent Rikke Hallgren opplyser at det også gjelder moren og faren.

SKI (Dagbladet): Faren til den 18-årige kvinnen som i går ble hardt skadd i en voldshendelse i Oppegård, nekter straffskyld for siktelsen om drapsforsøk eller medvirkning til dette.

- Han har ikke vært med på denne handlingen, sier hans forsvarer Harald Jahren til Dagbladet.

Ifølge Dagbladets opplysninger har voldshendelsen bakgrunn i 18-åringens private forhold.

Kledd i teppe

Den 45-årige mannen av afghansk herkomst virket urolig da han ankom retten, ikledd en mørkeblå kardigan. Han er et av seks nære familiemedlemmer av den 18-årige kvinnen som er siktet i saken.

Fire av dem - 45-åringen, hans kone, og ene datter og sønn, begjæres fengslet for fire uker, hvorav to i full isolasjon. De to yngste sønnene på 15 og 16 år er mindreårige og er tatt hånd om av barnevernet.

Tidligere i dag ble datteren og kona framstilt i retten. Datteren ankom med et blått teppe rundt seg, og framsto som nervøs og nedbrutt.

- Hun er fratatt alle klærne av politiet, forklarer hennes forsvarer Jan Kildahl overfor Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lukkede dører

Litt over klokka 14 startet dagens siste fengslingsmøte, for den 18-årige sønnen. Han sitter i retten ikledd ei lyseblå boblejakke og virker fattet.

- Han erkjenner ikke straffskyld, sier hans forsvarer Pål Øyvid Tjernshaugen til Dagbladet.

Også kona og datteren nekter straffskyld.

Politiadvokat Marthe Gaarder har begjært lukkede dører under alle fengslingsmøtene - det er blitt etterkommet av retten, mot pressens innvendinger.

- Kastet gjenstand

Det var tirsdag kveld en rekke naboer i boligfeltet i tettstedet Greverud ble vitne til at 18-åringen ble utsatt for vold. En nabo forteller til Dagbladet at hun ble holdt, mens mennene gikk rundt og skrek. En annen nabo forteller at en gjenstand ble kastet inn i skogen.

Kvinnen ligger nå på sykehus, bl.a. med stikkskader, men er utenfor livsfare. Politiet opplyser til VG at hun er under bevoktning.

- Hennes sikkerhet er ivaretatt av oss, opplyser politioverbetjent Rikke Hallgren til Dagbladet.

Hallgren forteller at 18-åringen bare har vært igjennom et innledende avhør, og ennå ikke har sagt noe om hva som skjedde. Også de seks familiemedlemmene er avhørt.

- De samarbeider, men har sprikende forklaringer, sier hun.

BEGJÆRER FENGSLING: Politiadvokat Marthe Gaarder begjærer de fire familiemedlemmene fengslet. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
BEGJÆRER FENGSLING: Politiadvokat Marthe Gaarder begjærer de fire familiemedlemmene fengslet. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer

Ønsker tips

Politiet ønsker flere opplysninger fra publikum i forbindelse med saken.

- Vi ønsker å komme i kontakt med folk som har sett selve hendelsen, og som kan kaste lys over hendelsesforløpet, skriver politioverbetjent Hallgren i en pressemelding.

Publikum kan kontakte Follo-politiet på nummer 400 28 390 fram til 15.30, eller 64 85 16 00 utenfor kontortid.