Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Farens forsvarer: - Han har ikke vært med på denne handlingen

Far, mor, søster og bror av skadd 18-årig kvinne er fengslet for fire uker, siktet for drapsforsøk eller medvirkning.

ETTERFORSKNING: Politiet undersøker her familiens bolig på Greverud i går. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ETTERFORSKNING: Politiet undersøker her familiens bolig på Greverud i går. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Forsvarerne til 18-åringens søster og bror opplyser til Dagbladet at politiet har fått medhold i sin begjæring om fengsling av klientene i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon. Politioverbetjent Rikke Hallgren opplyser at det også gjelder moren og faren.

SKI (Dagbladet): Faren til den 18-årige kvinnen som i går ble hardt skadd i en voldshendelse i Oppegård, nekter straffskyld for siktelsen om drapsforsøk eller medvirkning til dette.

- Han har ikke vært med på denne handlingen, sier hans forsvarer Harald Jahren til Dagbladet.

Ifølge Dagbladets opplysninger har voldshendelsen bakgrunn i 18-åringens private forhold.

Kledd i teppe

Den 45-årige mannen av afghansk herkomst virket urolig da han ankom retten, ikledd en mørkeblå kardigan. Han er et av seks nære familiemedlemmer av den 18-årige kvinnen som er siktet i saken.

Fire av dem - 45-åringen, hans kone, og ene datter og sønn, begjæres fengslet for fire uker, hvorav to i full isolasjon. De to yngste sønnene på 15 og 16 år er mindreårige og er tatt hånd om av barnevernet.

Tidligere i dag ble datteren og kona framstilt i retten. Datteren ankom med et blått teppe rundt seg, og framsto som nervøs og nedbrutt.

- Hun er fratatt alle klærne av politiet, forklarer hennes forsvarer Jan Kildahl overfor Dagbladet.

Lukkede dører

Litt over klokka 14 startet dagens siste fengslingsmøte, for den 18-årige sønnen. Han sitter i retten ikledd ei lyseblå boblejakke og virker fattet.

- Han erkjenner ikke straffskyld, sier hans forsvarer Pål Øyvid Tjernshaugen til Dagbladet.

Også kona og datteren nekter straffskyld.

Politiadvokat Marthe Gaarder har begjært lukkede dører under alle fengslingsmøtene - det er blitt etterkommet av retten, mot pressens innvendinger.

- Kastet gjenstand

Det var tirsdag kveld en rekke naboer i boligfeltet i tettstedet Greverud ble vitne til at 18-åringen ble utsatt for vold. En nabo forteller til Dagbladet at hun ble holdt, mens mennene gikk rundt og skrek. En annen nabo forteller at en gjenstand ble kastet inn i skogen.

Kvinnen ligger nå på sykehus, bl.a. med stikkskader, men er utenfor livsfare. Politiet opplyser til VG at hun er under bevoktning.

- Hennes sikkerhet er ivaretatt av oss, opplyser politioverbetjent Rikke Hallgren til Dagbladet.

Hallgren forteller at 18-åringen bare har vært igjennom et innledende avhør, og ennå ikke har sagt noe om hva som skjedde. Også de seks familiemedlemmene er avhørt.

- De samarbeider, men har sprikende forklaringer, sier hun.

BEGJÆRER FENGSLING: Politiadvokat Marthe Gaarder begjærer de fire familiemedlemmene fengslet. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
BEGJÆRER FENGSLING: Politiadvokat Marthe Gaarder begjærer de fire familiemedlemmene fengslet. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer

Ønsker tips

Politiet ønsker flere opplysninger fra publikum i forbindelse med saken.

- Vi ønsker å komme i kontakt med folk som har sett selve hendelsen, og som kan kaste lys over hendelsesforløpet, skriver politioverbetjent Hallgren i en pressemelding.

Publikum kan kontakte Follo-politiet på nummer 400 28 390 fram til 15.30, eller 64 85 16 00 utenfor kontortid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!