Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jenni Solbø omkom i fallulykke

Farens takk etter Jennis død

Gudleiv Solbø: - Flotte mennesker vi setter stor pris på.

VINDUET VAR IKKE FESTET: Jenni Solbø mistet livet i fall fra fjerde etasje på Briskeby i Oslo sist lørdag. Foto: Privat.
VINDUET VAR IKKE FESTET: Jenni Solbø mistet livet i fall fra fjerde etasje på Briskeby i Oslo sist lørdag. Foto: Privat. Vis mer

Ikke noe i politiets etterforskning tyder på at det har skjedd noe straffbart i forbindelse med at en kvinne falt fra fjerde etasje og døde på Briskeby i Oslo natt til sist lørdag.

Det opplyser seksjonssjef Anne Solem i Etterforskning, seksjon drap i Oslo politidistrikt i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Det var 26 år gamle Jenni Buzuayehu Solbø, oppvokst i Tromsø, som mistet livet etter å ha falt ut av et vindu i en bygård med leiligheter.

- Alt peker mot at dette har vært en veldig tragisk ulykke. Fallet skjedde gjennom et vindu i trappeoppgangen.

- Politiet har avhørt vitner og gjort undersøkelser på stedet. Dessuten er våre folk i kontakt med pårørende, sier seksjonssjefen i det som tidligere het voldsavsnittet hos Oslo-politiet.

Det nye navnet Etterforskning, seksjon drap til tross - denne seksjonen etterforsker ifølge seksjonsleder Anne Solem om lag 300 dødsfall i året med uavklarte omstendigheter.

Og langt fra alle kommer i kategorien drap når sakene er undersøkt, heller ikke fallulykken siste helg.

- Flotte mennesker

Jenni Solbøs foreldre dro fra Tromsø til Oslo etter at de ble varslet om tragedien til studentdatteren, som begynte på BI (Bedriftsøkonomisk Institutt) sist høst.

Faren Gudleiv Solbø vil gjerne formidle familiens ros til datterens venner og til politiet i etterkant av tragedien.

- Vi har møtt mange av vennene hennes til samvær i sorgen, også venner som var til stede da ulykken skjedde. Det er flotte mennesker, som vi setter stor pris på. Politiet har gjort en prisverdig jobb, inkludert kontakt og oppfølging med oss pårørende, sier Gudleiv Solbø til Dagbladet.

Falt i bakgården

Han har vært på åstedet der Jenni falt ned i bakgården, pratet med vitner og sett den store samlingen med blomster, lys og minneord på fortauet ved bygården.

- Et av vitnene løp ned trappa og satte i gang førstehjelp i bakgården. I en vanskelig tid er det rørende at så mange har brydd seg om Jenni, sier pappa.

Han er blitt fortalt hva som skjedde av vitner.

- Det var åtte-ti venner på en fest i fjerde etasje. De dro fra leiligheten etter klokka 01. Jenni og han som bor der var sist ut døra til plattingen på toppen av trappa. Der ventet minst en av de andre, og det var der det skjedde, sier far Gudleiv Solbø.

Så lukket ut

Jenni lente seg mot et høyt vindu tett på trappeplattingen.

- Vinduet gikk helt ned til rundt 30 centimeter over golvet. Vitner har fortalt oss at vinduet så helt lukket ut med hasper. Men det åpnet seg, sier Gudleiv Solbø.

Minst en beboer i bygården, som ikke var på festen, har tatt kontakt med foreldrene og uttrykt sin sorg. Det har de verdsatt.

Bisettelsen skal skje med bare de nærmeste til stede, ønsker familien

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!