Farens tragedie - barna døde

Faren mistet tre barn på fire år.

MISTET BARNA: Fra venstre ser vi datter Anna Carolina, sønnen Pedro, pappa Régis og yngstedatter Beatriz. Foto: Skjermdump/Instagram
MISTET BARNA: Fra venstre ser vi datter Anna Carolina, sønnen Pedro, pappa Régis og yngstedatter Beatriz. Foto: Skjermdump/Instagram Vis mer
Publisert

Brasilianske Régis Feitosa (52) har måttet gravlegge tre av barna sine på grunn av kreft i løpet av mindre enn fem år.

Samtidig kjempet han mot sykdommen selv, melder BBC Brasil.

I 2016 fikk de fire familiemedlemmene vite at de lider av en sjelden genetisk lidelse som øker risikoen for å utvikle kreft.

Lidelsen, Li-Fraumeni syndrom, rammer bare fem av 20 000 familier over hele verden.

Yngste døde først

Feitosa mistet sin yngste datter først. Beatriz ble diagnostisert med akutt lymfatisk leukemi i 2017 i en alder av ni år.

Hun gjennomgikk en benmargstransplantasjon, men kreften kom tilbake. Ett år seinere, i juni 2018, døde den ti år gamle jenta.

Sønnen Pedro, som var 17 år da han ble diagnostisert med osteosarkom, en beinkreft.

Han ble erklært kreftfri fire ganger gjennom behandling, men utviklet en hjernesvulst i 2019. Året etter døde han, 22 år gammel.

Skulle bli lege

Familiens eldste datter, Anna Carolina Feitosa, ble diagnostisert med akutt lymfatisk leukemi da hun bare var tolv år gammel i 2009.

Hun ble friskmeldt i løpet av tre års tid etter en behandling som inkluderte strålebehandling og cellegift, og skulle vokse opp til å bli en lege.

Så ble hun syk igjen.

I 2021 ble hun diagnostisert med en hjernesvulst, og døde 19. november 2022. Da var hun var 25 år gammel.

Farens vonde ord

Nå har faren snakket med BBC Brasil om familietragedien.

- På fire og et halvt år mistet jeg alle barna mine, sa Feitosa til BBC News Brasil.

Feitosa ble selv diagnostisert med kreft i 2009. Han ble stadig mer bekymret for at kreften kunne være genetisk og bestemte at alle barna hans skulle gjennomgå en gentest.

Blodprøvene avslørte at Régis hadde Li-Fraumeni syndrom.

- Resultatene viste at jeg hadde en genetisk lidelse som dessverre også ble overført til barna mine, og som dermed økte muligheten for kreft, sa Feitosa.

Familien fant ut at de delte den sjeldne mutasjonen i 2016, men lite kunne gjøres for å stoppe utbruddet av dødelige kreftformer.

Feitosa gjør det klar at foreldrene hans ikke hadde den arvelige lidelsen.

SJELDENT: Herman er født med en sjelden genfeil, som kalles Stxbp1. På grunn av sykdommen vil han trenge hjelp resten av livet, og han vil mest sannsynlig aldri lære seg å gå eller snakke. Video: Nina Hansen / Dagbladet, Reporter: Sondre Andreas Wedøe Nodland Vis mer

Barnas beskjed til faren

Den tidligere trebarnsfaren, som fortsatt mottar behandling for leukemi og non-Hodgkins lymfom, sa at han aldri har følt seg skyldig for å ha overført Li-Fraumeni syndrom til sine tre barn.

- Barna mine sa at jeg var like mye et offer som det de var, fortalte han.

I intervjuet la han til at familien hans ikke har hatt det verre enn noen andres.

- I dag er mitt syn at vi må leve til det fulle, med all glede vi kan finne.

- Sønnen min sa en gang at «ingen kan måle smerten til den andre». Faktum er at vi ikke kan måle smerte med andres smerte, sa faren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer