Faresignal for politiet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I går demonstrerte antirasister mot henleggelsen av saken mot fire politimennene i Trondheim som var innblandet da den norske statsborgeren Eugene Obiora mistet livet som følge av en arrestasjon. Fra flere hold reises krav om at justisminister Knut Storberget beklager Obioras død og at etterforskningen av hendelsen tas opp igjen. Disse reaksjonene er forståelige og nødvendige. At Spesialenheten for politisaker henla saken mot tre av politimennene etter bevisets stilling og at den fjerde gikk fri fordi det ikke ble funnet noe straffbart forhold, endrer ikke det faktum at en mann er død etter at politiet tok ham fatt. I saken finnes en mengde spørsmål som ikke har fått noe svar, og som bidrar til å skape frykt blant innvandrere og nordmenn med utenlandsk bakgrunn.

I politiet pustet mange lettet ut da de fire tjenestemennene gikk fri. Reaksjonen var i tråd med klassisk korpsånd og kanskje forståelig i et kollegialt perspektiv. Samtidig er en slik holdning både kortsiktig og farlig. Vel vant politifolkene en etterforskning, men etaten taper tillit. Det er alvorlig i ei tid da politiet er avhengig av tillit i alle etniske grupper og i alle lag av folket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer