Farevarsel: - Vær obs!

Vintervær i inngangen av høstferien. Opptil 30 cm snø ventes.

FERIEKAOS: Dette kan bli scenarioet på veier i både Nord- og Sør-Norge i begynnelsen av ferien. Arkivbilde fra Kvænangsfjellet. Foto: Ole Magnus Rapp / Aftenposten / NTB Scanpix
FERIEKAOS: Dette kan bli scenarioet på veier i både Nord- og Sør-Norge i begynnelsen av ferien. Arkivbilde fra Kvænangsfjellet. Foto: Ole Magnus Rapp / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange har tenkt seg ut på veien i høstferien. De gjør klokt i å merke seg at Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for snø for betydelige deler av landet.

- Det er det første skikkelige snøfallet i Sør-Norge i høst, derfor har vi sendt ut farevarselet. I tillegg er det jo starten av ferien og mange bilister på veien, sier Kristin Seter, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt, til Dagbladet.

Hun understreker:

- Det er ikke akkurat vinter ennå, men det vil føles litt slik på vei over fjellet. Folk må være ekstra påpasselige og oppmerksomme.

Polar luft

I Nord-Troms og Finnmark begynner det å snø helt ned mot lavlandet lørdag kveld, mens vinternedbøren ventes natt til mandag over 300 m o.h. i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hedmark og Oppland. Dette omfatter en rekke sentrale fjelloverganger.

- Det kan komme snø ganske langt ned, spesielt på Nordvestlandet, sier Seter.

Hun opplyser at det ventes 15 til 30 cm snø i Møre og Romsdal i løpet av mandagsdøgnet.

- I Oppland og Hedmark blir det litt mindre, 5 til 15 cm, og snøen der vil også komme litt seinere enn lenger nord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer