Farevarsel for store deler av Sør-Norge

I helga har flere deler av Nord- og Midt-Norge fått snø. Mandag og tirsdag kan store deler av Sør-Norge vente seg det samme. Vakthavende meteorolog advarer om at det kan bli vanskelige kjøreforhold.

RØROS: Slik så det ut på Røros søndag morgen. Mandag og tirsdag kommer vinteren også til store deler av Sør-Norge. Foto: Foto: Linda Cathrine Herud
RØROS: Slik så det ut på Røros søndag morgen. Mandag og tirsdag kommer vinteren også til store deler av Sør-Norge. Foto: Foto: Linda Cathrine Herud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag våknet flere deler av Nord- og Midt-Norge opp til snø.

På Røros startet det å snø allerede i lørdag kveld, og søndag ettermiddag var det fortsatt hvitt flere steder.

Mandag og tirsdag kommer også sesongens første snøfall flere steder i Sør-Norge, og i den anledning har Meteorologisk institutt sendt ut flere farevarsel.

Store lokale forskjeller

- Mandag og tirsdag vil det komme et lavtrykk inn over Rogaland, Sør-Norge og Østafjells. Nær kysten vil det nok komme som regn, men man skal ikke så langt opp før det blir hvitt, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan til Dagbladet.

På Sørlandet ventes det at snøgrensa blir fra 300-500 meter, mens den på Østlandet blir fra 200-400 meter.

- Nedbøren når opp til Oslofjord-området natt til tirsdag og tirsdag morgen. I Oslo kommer det nok som regn, men jeg tror ikke man skal langt inn før det blir sludd og snø, sier Granan.

På Romerike opp mot Gardermoen og videre mot Lillehammer og Hamar, vil det nok bli hvitt, forklarer Granan og legger til at det nok vil bli store forskjeller til tross for liten geografisk avstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer