Kraftige regn- og tordenbyger i Sør Norge:

Farevarsel i Sør-Norge: «Det verste som kan skje», skjer

Brannvesenet følger situasjonen med argusøyne.

TØRT ÅR: Vannmagasinet Strandavatnet i Hol kommune har en mye lavere vannstand enn normalen. Video: John Terje Pedersen. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn, og særlig de som bor i Sør-Norge, har kunnet meske seg i gode temperaturer og knallsol over en lengre periode. Men nå ser vinden ut til å snu, i det minste for en kort periode.

Statsmeteorolog i Meteorologisk institutt, Kristen Gislefoss, informerer om at det vil komme kraftige regn- og tordenbyger i løpet av det kommende døgnet. Bygene kommer fra Sverige, og der har det allerede blitt observert torden.

- I store deler av Sør-Norge kan det komme 15–30 millimeter nedbør i løpet av en timeperiode, 20–40 millimeter i løpet av tre timer og 30–60 millimeter i løpet av 24 timer, forteller han.

Det kvalifiserer til farevarsel for nedbør. I farevarselet fra Meteorologisk institutt, som ble utstedt i dag, betegnes det som «styrtregn».

Torsdag fortalte Gislefoss at kraftig nedbør på kort tid er det verste som kan skje.

- Det verste vi kan få med tanke på den tørre jorda er kraftig nedbør på kort tid, for eksempel 50 millimeter på halvannen time. Det vil bare fordampe, sa Gislefoss.

Han fortalte at regnet må komme over tid, og det må heller ikke være for kaldt, slik at det kan trekke godt inn i jorda.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer