Farevarsel i Spania: - Helt hinsides

Spanske myndigheter varsler nedbør på opptil 90 millimeter i løpet av en time i områdene mellom Valencia og Alicante. Dersom det skjer, vil det være helt hinsides, sier vakthavende meteorolog John Smits til Dagbladet.

REGN: Det er meldt kraftige byger på østkysten av Spania. Slik så gatene i Torrevieja ut etter noen kraftige byger. Foto: Geir S. Bjørnsen Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag sender spanske myndigheter ut et farevarsel for regioner sørøst i Spania. I løpet av kvelden og natta er det varslet at det vil komme opptil 90 millimeter nedbør i områdene mellom Valencia og Alicante.

- 90 millimeter nedbør i løpet av én time er helt hinsides. Det meste vi har målt i Norge i løpet av én time er omkring 40 millimeter nedbør, så dette vil i så fall være det dobbelte, forteller vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt, John Smits, til Dagbladet.

Se haglværet i Spania her:

Skoler stengt

Smits er imidlertid litt skeptisk til værvarselet. Meteorologens egne undersøkelser tyder på at det vil falle opptil 90 millimeter nedbør over en periode på opptil seks timer. De mest utsatte periodene er ventet å være onsdag kveld og natt til torsdag.

- Det er ganske kraftig nedbør som vil komme inn fra Middelhavet der.

Det er sendt ut rødt farevarsel for tordenvær og nedbør. I tillegg er det sendt ut oransje farevarsel for vind, hvor det forventes vindkast med styrke på opptil 90 km/t. Smits sier at det også er fare for kraftige haglbyger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer