Farevarsel: - Kan komme 10 cm regn

Høsten merkes. Meteorologene spår mildt vær og nedbør i store deler av landet.

REGN: Det blir mye regn, men noen steder kan man se sola. Foto: Meteorologisk insititutt
REGN: Det blir mye regn, men noen steder kan man se sola. Foto: Meteorologisk insititutt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten har servert Norge en uke med nedbør og milde temperaturer. Regnet tar vi med oss inn i helgen, og vil trolig også forsette ut neste uke.

- November leverer som forventet, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød til Dagbladet.

Helmørkt er det likevel ikke.

- Mange kan være heldige å få litt sol i løpet av helgen, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

- Men lavtrykk vest for landet styrer værsituasjonen, og det betyr også litt regn i store områder. Mest regn ligger det an til å bli i vest, og minst nedbør lengst nord, skriver meteorologene.

Farevarsel

Fredag morgen sender meteorologene ut gult farevarsel for deler av Rogaland.

- Frem til i kveld ventes mye nedbør i sørlige deler av Rogaland, særlig i ytre strøk. Det kan lokalt komme 60-100 millimeter i løpet av 24 timer, skriver meteorologene på Twitter.

Det har vært vått i området det siste døgnet. I Eik, en bygd i Lund kommune, har det blitt målt hele 52,7 millimeter siden i går kveld, skriver de videre.

SOL: Blant stedene som kan forvente oppholdsvær er Finnmark. Foto: Lise Åserud / NTB
SOL: Blant stedene som kan forvente oppholdsvær er Finnmark. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Tørt i Troms

I Troms og Finmark kan det forventes oppholdsvær gjennom hele helgen.

Det blir generelt tørt og skyet, med litt periodevis drypping og hint av solskinn.

- I Nordland blir det lett regn, med flere timer med opphold. Sikkert greit å ta med paraplyen likevel, forteller statsmeteorologen.

Trønderlag er litt mer uheldig og starter helgen med regn og skyer på fredag. Heldigivs vil det gå over til opphold iløpet av helgen. Solen kan glimte frem fra bak skyene på både lørdag og søndag.

Hullene i skydekket gir også stedvis knallbra nordlysvær.

- I kveld venter vi lite skyer i ytre strøk av Troms og Vest-Finnmark. Det er en fin mulighet til å ta seg en tur ut å beskue nordlyset, skriver Meteorologisk institutt.

Flomvarsel i Øst

Norges vassdrags- og energidirektoratet (NVE) har sendt ut gult farevarsel for flom på det sentrale Østlandet de kommende dagene. Det typiske novemberværet skal herje i byen, og det rådes å fjerne løv og blader som dekker kummer og sluk for å unngå oversvømmelse.

- Det blir ganske vått, så det er bare å finne fram både paraply og regnjakke, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød til Dagbladet.

I sør er det forventet oppholdsvær og regn. Det skal være mulig å glimte noen solstråler utover lørdagen, men skyene er tilbake på søndag. Like fort som de forsvant.

VÅTT: Det blir ganske vått de neste par dagene. I det gule området er det sendt ut farevarsel for flom. Foto: NVE
VÅTT: Det blir ganske vått de neste par dagene. I det gule området er det sendt ut farevarsel for flom. Foto: NVE Vis mer

- Det er bare å nyte de få timene det er med sol, råder Granerød videre.

Vått i vest

Vestlandet ser enda gråere ut hvor det forventes lange perioder med regn. Det blir forholdsvis mildt vær, men litt kuling periodevis.

- Bergen leverer som forventet. Mye regn, sier Granerød.

Jakter du likevel på solen er den å finne sør i Vestlandet, på søndag. På lørdag er det nord-vestlandet som får tildelt solstråler.

November leverer som forventet, og det kan virke som at høsten blir værende en liten stund til. For vinteretusiastene er snøen enn sålenge bare å finne på fjelltoppene. Skal du på fjelltur med bilen anbefaler meteorologen å være klar med vinterdekk allerede nå.

- Lavtrykkene som ligger i havet utenfor oss gir oss høye temperaturer. Mildt høstvær er å forvente den kommende uken også.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer