Farevarsel om regn i Sør-Norge

Meteorologisk institutt sender ut gult farevarsel om nedbør for flere områder i Sør-Norge fredag. Helgas værvinnere finner man sannsynligvis i Trøndelag og Nord-Norge.

FAREVARSEL: Meteorologisk varsler at de vil sende ut gult farevarsel om regn for områder i Sør-Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FAREVARSEL: Meteorologisk varsler at de vil sende ut gult farevarsel om regn for områder i Sør-Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag opplyser vakthavende meteorolog Charalampos Sarchosidis til Dagbladet at Meteorologisk institutt er i ferd med å sende ut gult farevarsel for regn flere i områder i Sør-Norge.

- Sør-Norge vil få en smak av høst til helga fordi lavtrykkene kommer fra ute ved Skagerak. Dette vil medføre en del regn i Sør-Norge. Særlig gjelder dette Sørlandet, men Østlandet vil også oppleve regn og lavere temperaturer.

Regn i Oslo

Farevarselet som skal sendes ut, gjelder fredag for områdene Agder, Telemark og Buskerud. I løpet av 24 timer er det ventet at det kan komme mellom 50 og 70 millimeter nedbør.

Også i Oslo blir det en del regn.

- Det blir nok en del regn også i Oslo både fredag og lørdag, sier Sarchosidis.

Sol i Nord

Værvinnerne finner man sannsynligvis i Trøndelag og Nord-Norge til helga.

- Trøndelag ser ut til å unngå lavtrykket i Sør-Norge. Allerede fra i morgen vil de oppleve temperaturer på over 20 grader. Dette vil vedvare også fredag og lørdag. Fredag er nok Trøndelag varmest i landet.

Finværet beveger seg nordover.

- Søndag vil det bli over 20 grader flere steder i Nord-Norge. Særlig i Øst-Finnmark, som ser ut til å få landets høyeste temperaturer. Det blir nok ei strålende helg i Nord-Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer