FAREVARSEL: Meteorologisk varsler at de vil sende ut gult farevarsel om regn for områder i Sør-Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FAREVARSEL: Meteorologisk varsler at de vil sende ut gult farevarsel om regn for områder i Sør-Norge. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Farevarsel om regn i Sør-Norge

Meteorologisk institutt sender ut gult farevarsel om nedbør for flere områder i Sør-Norge fredag. Helgas værvinnere finner man sannsynligvis i Trøndelag og Nord-Norge.

Publisert

Onsdag opplyser vakthavende meteorolog Charalampos Sarchosidis til Dagbladet at Meteorologisk institutt er i ferd med å sende ut gult farevarsel for regn flere i områder i Sør-Norge.

- Sør-Norge vil få en smak av høst til helga fordi lavtrykkene kommer fra ute ved Skagerak. Dette vil medføre en del regn i Sør-Norge. Særlig gjelder dette Sørlandet, men Østlandet vil også oppleve regn og lavere temperaturer.

KALDRFRONT: Etter en nydelig pinse, snur været over store deler av landet forteller statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis. Video: Yr.no/Dagbladet Vis mer

Regn i Oslo

Farevarselet som skal sendes ut, gjelder fredag for områdene Agder, Telemark og Buskerud. I løpet av 24 timer er det ventet at det kan komme mellom 50 og 70 millimeter nedbør.

Også i Oslo blir det en del regn.

- Det blir nok en del regn også i Oslo både fredag og lørdag, sier Sarchosidis.

Sol i Nord

Værvinnerne finner man sannsynligvis i Trøndelag og Nord-Norge til helga.

- Trøndelag ser ut til å unngå lavtrykket i Sør-Norge. Allerede fra i morgen vil de oppleve temperaturer på over 20 grader. Dette vil vedvare også fredag og lørdag. Fredag er nok Trøndelag varmest i landet.

Finværet beveger seg nordover.

- Søndag vil det bli over 20 grader flere steder i Nord-Norge. Særlig i Øst-Finnmark, som ser ut til å få landets høyeste temperaturer. Det blir nok ei strålende helg i Nord-Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer