Snøvarsel

Farevarsel på Østlandet

Natt til tirsdag kan det falle snø i områdene Viken, Oslo og Innlandet. Meteorologisk institutt oppfordrer bilførere til å ha en plan B.

SNØVARSEL: Oslo-innbyggere kan våkne til årets første snø tirsdag morgen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SNØVARSEL: Oslo-innbyggere kan våkne til årets første snø tirsdag morgen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Meteorologisk institutt sender mandag ut farevarsel for snø for områdene Viken, Oslo og Innlandet. Natt til tirsdag kan det komme mellom tre til sju centimeter med snø, varsler meteorologene.

Det vil først og fremst være indre og høyereliggende strøk som er utsatt.

– La bilen stå

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Eldbjørg Moxnes, forteller til Dagbladet at det er på natta og i morgentimene nedbøren vil komme som snø.

Utover dagen vil temperaturen stige og nedbøren vil gå over til regn.

– Dersom du ikke har byttet til vinterdekk bør du belage deg på å la bilen stå om du skal ut i morgentimene, sier Moxnes til Dagbladet.

Det er uvisst hvor lav snøgrensa rundt Oslo vil være, men Moxnes forteller at det er mest utsatt på høyereliggende steder som Tryvann. Det er likevel mulig det kan komme noen centimeter med snø ned mot sentrum.

– Bilførere med sommerdekk bør ha en plan B.

Innover i Innlandet kan det komme opp mot sju til åtte centimeter med snø.

Snøen vil trolig forsvinne utover formiddagen når temperaturen stiger.

Vindkast på 30 meter i sekundet

Meteorologisk institutt har også sendt ut farsvarsel på vindkast for områdene Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten. Fra tirsdag morgen er det forventet vindkast på 27–36 meter i sekundet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer