Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Farevarsel: Storm på vei

Meteorologisk institutt varsler om at store deler av landet får ruskevær søndag. Verst blir det i Nordland og Sør-Troms, hvor det er sendt ut farevarsel.

UVÆR: Det er venta kraftig vind i Nordland og Sør-Troms fra søndag kveld av. Arkivfoto fra Nyholmen i Bodø. Foto: Bjørn Godal / NTB scanpix
UVÆR: Det er venta kraftig vind i Nordland og Sør-Troms fra søndag kveld av. Arkivfoto fra Nyholmen i Bodø. Foto: Bjørn Godal / NTB scanpix Vis mer

Det ventes snø og vanskelige kjøreforhold flere steder. I Nordland og Sør-Troms bes folk om å sikre løse gjenstander og unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder.

- Fra tidlig søndag kveld ventes det nordlig liten til full storm. Det betyr at man kan forvente vindkast på opp mot 35 meter per sekund på de mest utsatte områdene, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød til NTB.

PÅSKETUR: Hva skjer når folk i Norges tettest befolkede by må være hjemme i påska? Vi tok en sykkeltur med kamera på styret, og kjører hurtig film gjennom tigerstaden. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Meteorologisk institutt advarer om at løse gjenstander kan blåse av gårde, at bruer kan bli stengt og at strømforsyningen kan bli påvirket for eksempel som følge av trær som knekker over strømledningene.

- Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen, heter det i farevarselet.

Granerød forteller at vinden vil minke utover mandagen, først i Nordland.

I FULL FART: En mann i den australske byen Perth fikk fanget øyeblikket da hele byen ble slukt av en grå uværssky 25. februar Vis mer

- Samtidig kommer det nordavind over store deler av landet. Vi får bygevær fra Vestlandet og nordover, med sludd og snøbyger i indre og høyereliggende strøk, forklarer meteorologen.

Sør for Stad blir det færre byger og skiftende skydekke. Sør- og Østlandet ligger i le for vinden, og får forholdsvis bra vær mandag. Søndagen starter ganske grått i denne delen av landet, med mulighet for tåke.

- Men det blir kanskje litt sol utover dagen. Det skal sprekke opp og bli bedre, sier Granerød.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!