- Fargerike folk tjener bedre

Oppfattes som mer kreative, og fører til mer glede på arbeidsplassen.

FARGEGLEDE: Flere studier har vist at farger har en positiv innvirkning på ulike sider ved folks liv. Nå viser det seg altså at en fargerik klesstil kan sikre deg en høyere stilling, og dermed bedre lønn. Foto: NTB SCANPIX.
FARGEGLEDE: Flere studier har vist at farger har en positiv innvirkning på ulike sider ved folks liv. Nå viser det seg altså at en fargerik klesstil kan sikre deg en høyere stilling, og dermed bedre lønn. Foto: NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De av oss som kler seg fargerikt på arbeidsplassen blir i større grad likt, men også forfremmet - i alle fall om man skal tro en ny studie utført av Case Station, et firma som lager personaliserte telefondeksler.

The Telegraph, som omtalte den britiske studien for noen dager siden, forteller at 2000 personer deltok i undersøkelsen. Alle deltakerne fikk de samme spørsmålene. Den fant blant annet at 25 prosent av deltakerne mente at det var stilsansen deres som hadde sikret dem jobben.

Én tredjedel av deltakerne oppga at de følte seg mer positive når de hadde på seg fargerike klær, og 27 prosent sa at de følte seg mer selvsikre.

Positive ringvirkninger Ikke bare hadde farger en positiv virkning på personene som brukte dem, men også de som hadde fargerike kollegaer. 23 prosent oppga å føle seg gladere når kollegaene hadde på seg klær i sterke farger. Én av fem svarte at de beundret de fargerike kollegaene for deres stilsans, mens én av ti skulle ønske de var like modige som disse kollegaene.

Disse funnene står i sterk kontrast til vanlig kleskodeks i arbeidslivet, der det ofte er blått, sort og grått som dominerer. Undersøkelsens resultat har likevel blitt publisert på jobbsøkerfirmaet Harper Avery sine nettsider. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer