Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fargerikt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Lederen av 17.mai-komiteen i Oslo er blitt truet på livet fordi hun ønsker å bruke bunad i barnetoget. Hun er nemlig av pakistansk opprinnelse, og det finnes altså nordmenn som finner det utfordrende for egen nasjonalfølelse å se henne i nasjonaldrakt på selve grunnlovsdagen. Nå har Rubina Rana avslørt at det er jubileumsdrakten for Oslos 1000-årsmarkering hun vil bære 17. mai. Det er mulig det vil dempe de negative reaksjonene noe. Den er vel ennå ikke etablert som stammsymbol.
  • Som det ble opplyst i går kjøpte nordmenn bunader for 700 millioner kroner i fjor. Vi antar at de vil bli å se i årets 17. mai-tog. Og lederen i Oslos 17.maikomite blir staselig, internasjonal og norsk i sin jubileumsdrakt. Men sjarmen ved 17. mai er at det også er noen som går i slør, noen i røde overaller, noen i genser, noen i skjørt og noen i dress. Fortsatt må det være slik at det ikke er noen uniformstvang på grunnlovsdagen.