Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Farget president­palasset blodrødt

- Dette fyller oss med sinne og raseri, sier en av demonstrantene.

DEMONSTRERER: Et titall demonstranter møtte opp utenfor presidentpalasset i Mexico City fredag. Foto: REUTERS/Andres Martinez Casares
DEMONSTRERER: Et titall demonstranter møtte opp utenfor presidentpalasset i Mexico City fredag. Foto: REUTERS/Andres Martinez Casares Vis mer

Fredag møtte flere titall demonstranter opp utenfor Andrés Manuel Lopez Obradors bolig. Han er president i Mexico.

«Ikke ett eneste drap til,» ropte demonstrantene. Malte «Ingrid» i på dørene i rosa bokstaver. De farget presidentpalasset blodrødt.

Drapet på Ingrid (25) har skapt raseri i Mexico. Ikke bare fordi liket var svært ille tilredt, men nasjonale medier har også trykt bilder av kvinnens lemlestede kropp. I tillegg skal samboeren ha innrømmet å ha drept henne.

Drapet føyer seg i rekken av et økende antall drap på kvinner i Mexico. BBC skriver at rundt 700 kjønnsrelaterte drap, såkalt «femicide» er under etterforskning akkurat nå. Aktivister hevder at drapstallene er mye høyere.

Rasende

Demonstrasjonen fredag var ledet av kvinner, og bunner altså i et sinne etter drapet og avisenes avgjørelser om å publisere de grusomme bildene. Kvinnene påpekte at dette drapet bare er ett av en bølge av brutale drap på kvinner, ifølge The Guardian.

I Mexico mister nemlig ti kvinner livet hver dag, ifølge Reuters. I fjor ble det satt ny rekord.

- Det er ikke bare Ingrid. Det er tusenvis av kvinnedrap. Det fyller oss med sinne og raseri, sier en kvinne ved navn Lilia Florencio Guererro til nyhetsbyrået.

Presidenten har tidligere kalt kvinnedrap for «hatkriminalitet» og «brutal masochisme».

- Jeg stikker ikke hodet i sanda... Regjeringen jeg representerer vil alltid sørge for å gjøre kvinner trygge.

Drept og flådd

Forrige helg fant politiet 25-åringen død i sitt hjem i Mexico City, skriver CNN.

Samboeren (46), som er mistenkt i saken, skal ifølge politiet ha flådd deler av kroppen til avdøde i et forsøk på å fjerne bevis. Deler av kroppen skal ha manglet organer, ifølge lokalt politi.

Sinnet etter den grusomme hendelsen har eskalert ytterligere de siste dagene etter at flere medier publiserte lekkede bilder og videoer av det som skal være offerets lemlestede kropp.

Videoene viser en mann dekket i blod, som skal være den siktede samboeren. Mannen skal i videoen ha innrømmet å ha drept kvinnen, etter det han hevder var en krangel hvor hun truet med å drepe han.

- Mexico står overfor en enorm utfordring når det gjelder vold mot kvinner, sa landets nasjonale institutt for kvinner onsdag.