Farida (9) får komme tilbake til Norge

Den niårige jenta hyler av glede i Afghanistan. UNE tapte i tingretten.

FIKK FØRST OPPHOLD: Da mamma Noorya og Farida kom til Norge i 2011, fikk de opphold på humanitært grunnlag. Men da faren plutselig dukket opp, forsvant oppholdstillatelsen. UNE mener familien løy, mens de sjøl mener de har vært ærlige fra dag én. Foto: Silje Jøranli
FIKK FØRST OPPHOLD: Da mamma Noorya og Farida kom til Norge i 2011, fikk de opphold på humanitært grunnlag. Men da faren plutselig dukket opp, forsvant oppholdstillatelsen. UNE mener familien løy, mens de sjøl mener de har vært ærlige fra dag én. Foto: Silje Jøranli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Støttegruppa på Dokka trodde knapt hva de fikk høre i dag: Farida og foreldrene har fått medhold på alle punktene under rettssaken i Oslo tingrett.

- Vi har fått epost med vedtak fra advokaten i dag. Her står det at Farida og familien får komme tilbake til Norge, sier Brit Karin Rotmo, tydelig rørt, til Dagbladet på telefon.

Gledens dag Liv Marie Simensveen i støttegruppa har pratet med Farida og foreldrene i dag.

 Dette er helt fantastisk. Vi har pratet med familien. De er kjempe-, kjempe-, kjempeglade. Jeg hørte Farida i bakgrunnen. Hun bare jublet. Det var så deilig å høre hennes glade hyl. Farida sa: «Vi elsker dere», mens moren og faren takket oss for hjelpen. Men det er de som har gjort, og som fortsatt må gjøre, jobben. dette er en gledens dag, og vi skal kose oss, sier Simensveen.

Tapt på alle punkt Ifølge sakspapirene, har UNE gjort flere saksbehandlingsfeil og gjort feil bruk av utlendingsloven. Retten viser også til det er velbegrunnet frykt for alvorlig krenkelse av grunnleggende menneskerettigheter ved derved å synliggjøre familienes tapte ære. Staten må betale alle saksomkostningene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer