Farida (9) får komme tilbake til Norge

Den niårige jenta hyler av glede i Afghanistan. UNE tapte i tingretten.

FIKK FØRST OPPHOLD: Da mamma Noorya og Farida kom til Norge i 2011, fikk de opphold på humanitært grunnlag. Men da faren plutselig dukket opp, forsvant oppholdstillatelsen. UNE mener familien løy, mens de sjøl mener de har vært ærlige fra dag én. Foto: Silje Jøranli
FIKK FØRST OPPHOLD: Da mamma Noorya og Farida kom til Norge i 2011, fikk de opphold på humanitært grunnlag. Men da faren plutselig dukket opp, forsvant oppholdstillatelsen. UNE mener familien løy, mens de sjøl mener de har vært ærlige fra dag én. Foto: Silje Jøranli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Støttegruppa på Dokka trodde knapt hva de fikk høre i dag: Farida og foreldrene har fått medhold på alle punktene under rettssaken i Oslo tingrett.

- Vi har fått epost med vedtak fra advokaten i dag. Her står det at Farida og familien får komme tilbake til Norge, sier Brit Karin Rotmo, tydelig rørt, til Dagbladet på telefon.

Gledens dag Liv Marie Simensveen i støttegruppa har pratet med Farida og foreldrene i dag.

 Dette er helt fantastisk. Vi har pratet med familien. De er kjempe-, kjempe-, kjempeglade. Jeg hørte Farida i bakgrunnen. Hun bare jublet. Det var så deilig å høre hennes glade hyl. Farida sa: «Vi elsker dere», mens moren og faren takket oss for hjelpen. Men det er de som har gjort, og som fortsatt må gjøre, jobben. dette er en gledens dag, og vi skal kose oss, sier Simensveen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer