Farida-avgjørelsen: - Lamslåtte

Støttegruppa for Farida er sjokkerte over at Høyesterett i dag avgjorde at familien ikke får komme tilbake til Norge.

LENGTER TIL NORGE: Farida Mushin (15) får likevel ikke komme tilbake til Norge og Dokka, der hun føler seg hjemme. Foto: Privat
LENGTER TIL NORGE: Farida Mushin (15) får likevel ikke komme tilbake til Norge og Dokka, der hun føler seg hjemme. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I januar var den mye omtalte Farida-saken oppe i Høyesterett. I dag ble det klart at Høyesterett har avgjort at 15-årige Farida Mushin og foreldrene ikke får komme tilbake til Norge.

- Nå er vi litt lamslåtte over den norske rettspraksisen, som betyr at Norge nå overser anbefalingen fra FNs høykommisær for flyktninger, sier Britt Karin Rotmo, i støttegruppa for å få Farida tilbake til Dokka.

Advokat Arild Humlen sitter i retten, og melder til Dagbladet at de foreløpig ikke har bestemt om de vil ta saken videre.

- Det må jeg drøfte med partene og støttegruppen, skriver han.

- Håpet knust

Støttegruppa har vært i kontakt med Farida og familien. Det ble ingen lang samtale.

- Å få håpet knust gang på gang.... Nå vi vi er litt lamslåtte. Det er litt sjokkerende at Norge mener en kan henvise til internflukt for Farida, som aldri har vært i Afghanistan før hun ble sendt ut av Norge, sier Rotmo.

Det er nå over fem år siden norsk politi vekket Farida og foreldrene for å tvangsende dem til Kabul, en by Farida aldri hadde vært i.

- Livet er som et fengsel. Jeg kan ikke gå ut på grunn av sikkerheten, fordi jeg er jente og ikke kjenner språket og kulturen. Jeg er redd for å gå ut. Dette er et land jeg ikke kjenner, sa Farida til Dagbladet i mai i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer