Farida-saken

- Farida får ikke komme hjem til Norge

Trygghetssituasjonen i Afghanistan er vesentlig forbedret, mener UNE, som er stikk i strid med rettskraftige avgjørelser i tre rettsinstanser, ifølge advokat Arild Humlen.

BLIR IKKE HØRT: Farida og familien føler seg norske, og hadde håpet å komme hjem til Norge og Dokka igjen, etter at Høyesteretts avgjørelse i slutten av mars. Men UNE er av annen mening, og mener familien kan bli i Afghanistan. Foto: Privat
BLIR IKKE HØRT: Farida og familien føler seg norske, og hadde håpet å komme hjem til Norge og Dokka igjen, etter at Høyesteretts avgjørelse i slutten av mars. Men UNE er av annen mening, og mener familien kan bli i Afghanistan. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UNE kom i dag med sin avgjørelse i Farida-saken. Her kommer det fram at Farida og familien ikke får komme tilbake til Norge.

- De sier at sikkerhetssituasjonen i Afghanistan har blitt vesentlig forbedret de siste årene. Hvis de ikke vil flytte hjem, så kan de være i Kabul. Dette er helt klart tvers av rettskraftige avgjørelser, sier advokat Arild Humlen.

Nemndleder i Utlendingsnemnda (UNE) svarer:

- Sikkerhetssituasjonen på hjemstedet deres er stabil og har vært det i mange år. Det som skiller saken fra tidligere, er at det nå er flere og tryggere reiseveier mellom Kabul og hjemstedet. Vi skriver ikke i vedtaket at sikkerhetssituasjonen i hele landet har blitt forbedret.

- Skandale

På Dokka sitter støttegruppa til Farida og familien i krisemøte. De er skuffet og lei seg, og kaller UNEs avgjørelse for «en skandale».

«Da har UNE kommet med et 40 sider langt avslag hvor de begrunner avslaget med at de ikke synes situasjonen i Afghanistan er blitt verre. Dette er en skandale, UNE nekter å rette seg etter de juridiske føringene som er lagt og hever seg seg over samtlige norske rettsinstanser», skriver Britt Karin Rotmo, medlem i støttegruppa for Farida på Dokka på Facebook.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer