Farida-saken:

Farida-støttegruppe varsler ny runde i retten

Det blir trolig en ny runde i retten om Farida-saken etter at støttegruppen til 12-åringen og familien nå har stevnet UNE.

NY RUNDE: Det blir trolig en ny runde i retten om Farida-saken etter at støttegruppen til 12-åringen og familien nå har stevnet UNE. Foto: Privat.
NY RUNDE: Det blir trolig en ny runde i retten om Farida-saken etter at støttegruppen til 12-åringen og familien nå har stevnet UNE. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Vi har i samråd med familien bestemt oss for å stevne UNE for dette nye vedtaket, altså ny runde i rettssystemet», skriver støttegruppa på Facebook mandag morgen ifølge NRK.

Fredag ble det kjent at UNE opprettholder beslutningen om at Farida (12) og familien ikke får komme tilbake til Norge, til tross for at Høyesterett i mars konkluderte med at avgjørelsen om å tilbakekalle deres flyktningstatus, er ugyldig. Familien ble tvangsreturnert til Afghanistan i 2015.

– Sikkerhetssituasjonen på hjemstedet deres er stabil og har vært det i mange år. Det som skiller saken fra tidligere, er at det nå er flere og tryggere reiseveier mellom Kabul og hjemstedet, sa nemndleder Johan Berg i Utlendingsnemnda (UNE) til NTB fredag.

Nytt vedtak

Etter Høyesterett-vedtaket ble saken sendt tilbake til UNE. Der fattet Berg fredag et nytt vedtak om at det var riktig å trekke tilbake den midlertidige oppholdstillatelsen, uten full nemndbehandling, ifølge Dagbladet.

Flere jurister har reagert på at Berg alene fattet dette vedtaket. Jussprofessor Mads Andenæs sier til Dagbladet ta han tror saken ville fått et annet resultat om det hadde gått til en nemnd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer